Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecomb sajtos-spenótos töltelékkel

Csirkecomb sajtos-spenótos töltelékkel
Csirkecomb sajtos-spenótos töltelékkel
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Biztonságosabb, ha a combokat előre körbevarrjuk, és csak akkora rést hagyunk, ahol a tölteléket berakjuk, majd itt is bevarrjuk. Sütés után csak meghúzzuk a cérna végét, és egy mozdulattal kijön.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combon a bőrt óvatosan felfejtjük, befűszerezzük.
  2. A spenótot megmossuk, hagyjuk a vizet lecsöpögni, majd a fokhagymás olajban fedő alatt megdinszteljük (5 perc, amíg összeesik). Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés vizet.
  3. Hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk a felvert tojást, a reszelt sajtot és a prézlit. Ízlés szerint fűszerezzük, és megtöltjük vele a combokat. Hústűvel betűzzük, vagy bevarrjuk, majd megsütjük.
  4. A sütés történhet serpenyőben vagy sütőben, tűzálló tálban. Serpenyőben gyorsabb, sütőben finomabb.
  5. Tetszőleges körettel tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 155
elküldve: 4
receptkönyvben: 181
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
226 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött csirkecomb, sajtos spenótos töltelékkel töltött csirkecomb, spenótos csirkecomb

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wiwievi
wiwievi Mon, 2015-03-16 23:01

A hétvégén elkészítettem, hát ez valami felséges, isteni izharmonia, tökéletes recept. Gratulálok

susieliom
Susieliom / susieliom Thu, 2014-10-09 22:24

Nagyon szuper, én most csináltam meg (sütőben, füstölt sajttal, fogpiszkálóval összetűzve) és igazán finom lett! Ez az első töltött csirkém, azt hittem, bonyolultabb, de igazából nem, és nem is estek szét :) Köszi a receptet!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2014-10-10 07:28

Örülök a sikerednek. Van másik 4 töltött csirkecomb receptem beküldve: tojással, májjal, szalonnával, ha érdekel megnézheted.

balintmonika
balintmonika Thu, 2014-05-22 08:43

A vasárnapi ebéd főfogása a spenótos csirkecomb volt.Elkészítésekor kockáztattam-nem varrtam be a husit.Így sem történt katasztrófa,szerencsére egy csepp töltelék sem folyt ki,igaz én trappista jellegű sajttal dolgoztam.Az eredményről csak annyit,hogy mindenki rendesen megtömte a pocakját,és a vacsora említésekor sem mozgatták fülük botját sem.

519
csirkecomb 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
spenót 30 dkg
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
füstölt sajt 8 dkg
0 ízlés szerint
tojás 2 db
zsemlemorzsa 2 ek
napraforgó olaj 4 ek
víz 0.5 dl