r
Nosalty Logó

Túrótorta mentás eperrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Túrótorta mentás eperrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém

Epres zselé

Összesen 515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém

Epres zselé

Összesen 4121 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém

Epres zselé

Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.5 g
  • Cink
    115 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    90 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    53 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    187.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4987.8 g
  • Cink
    916 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1032 mg
  • Vas
    717 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    1466 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    37 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.9 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1236.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1098 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    88 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    421 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 4121 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Epres zselé

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját fehéredésig kavarjuk a cukorral, majd apránként hozzácsurgatjuk az olajat is.
  2. A lisztben elkeverjük a kakaót, és kanalanként a sárgájás krémhez kavarjuk.
  3. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és ezt is óvatosan a lisztes krémhez kavarjuk.
  4. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk papírral, beleöntjük a tésztát, elegyengetjük, és bemelegített sütőben, 190 °C-on megsütjük.
  5. Miután megsült kivesszük, deszkára borítjuk, levesszük a papírt az aljáról, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A tejszínből és porcukor feléből kemény habot verünk, a végén a habfixálót is hozzáadagoljuk.
  2. A túrót villával szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a maradék porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, jól elkeverjük. Beleforgatjuk a tejszínhabot is.

Epres zselé

  1. Ha kihűlt a piskótánk, visszatesszük a tortaformába, rátesszük a forma oldalát is.
  2. A megmosott epret daraboljuk fel, és kb. a felét helyezzük rá a piskótánkra. Erre egyenletesen rásimítjuk a túrós krémet, majd a maradék eperrel tetszés szerint telerakjuk a torta tetejét is.
  3. Ezután elkészítjük a zselét: A citrom levéből a cukorral és a vízzel limonádét kavarunk. Egy lábaskába beletépkedjük a mentaleveleket, mehetnek bele a vékonyabb szárak is, és pár kanál limonádét kanalazunk rá. Jól "szétmorzsoljuk", azaz igyekszünk a mentaleveleket megtörni, hogy jól kiadhassák az illatukat, majd ráöntjük az összes limonádét. Hozzáöntjük a tortazselét is, és feltesszük melegedni. Mikor felforr, lehúzzuk a tűzről, és átszűrjük. Hagyjuk pár percet hűlni.
  4. Mielőtt a zselé megdermedne, de már langyosra hűlt, egyenletesen ráöntjük az eprek tetejére. Ha csomósodni illetve dermedni kezdene, tegyük vissza melegedni, hogy újra felolvadjon, mert a zselatin csak akkor lesz szép "üvegszerű" a tortán, ha teljesen folyékonyan öntjük a tetejére.
  5. Tegyük hűtőszekrénybe legalább 1-2 órára, mert jól lehűtve érvényesül igazán a citrom- menta- eper ízek kavalkádja.
  6. Felszeletelés előtt vegyük ki a tortaformából, helyezzük át tálra vagy egy nagy tányérra, díszíthetjük mentával illetve citromfűvel.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1096
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 02.

Ajánló

Nem lesz túl édes ettől a mennyiségű cukortól, aki szereti az édesebb tortákat-krémeket, az tehet bele több cukrot. Jól behűtve ajánlom fogyasztani!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon gyorsan összedobható torta, és eper helyett bármilyen idény gyümölccsel variálható. 

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Epres zselé

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...