Túrótorta mentás eperrel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Allisc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskóta
-
13g finomliszt46 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
6 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
Krém
-
44g tehéntúró64 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
5 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
Epres zselé
Összesen
515
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskóta
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
46 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Krém
-
350g tehéntúró515 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Epres zselé
Összesen
4121
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskóta
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
35 kcal
Krém
-
16.5g tehéntúró24 kcal
-
9.4g porcukor36 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
9.4g habtejszín28 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
Epres zselé
Összesen
193
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 623.5 g
-
Cink 115 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 90 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.7 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 154.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 53 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
515
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.2 g
Zsír
-
Összesen 187.2 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 582 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4987.8 g
-
Cink 916 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 1032 mg
-
Vas 717 mg
-
Magnézium 367 mg
-
Foszfor 1466 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 37 mg
-
Mangán 33 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 541.9 g
-
Cukor 411 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1236.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1098 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 303 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 88 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 421 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 390 micro
-
Kolin: 355 mg
-
Retinol - A vitamin: 703 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 617 micro
Összesen
4121
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.2 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
10 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
10 dkg cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 dl napraforgó olaj
Krém
-
35 dkg tehéntúró
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
200 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Epres zselé
Elkészítés
Piskóta
- A tojások sárgáját fehéredésig kavarjuk a cukorral, majd apránként hozzácsurgatjuk az olajat is.
- A lisztben elkeverjük a kakaót, és kanalanként a sárgájás krémhez kavarjuk.
- A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és ezt is óvatosan a lisztes krémhez kavarjuk.
- Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk papírral, beleöntjük a tésztát, elegyengetjük, és bemelegített sütőben, 190 °C-on megsütjük.
- Miután megsült kivesszük, deszkára borítjuk, levesszük a papírt az aljáról, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Krém
- A tejszínből és porcukor feléből kemény habot verünk, a végén a habfixálót is hozzáadagoljuk.
- A túrót villával szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a maradék porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, jól elkeverjük. Beleforgatjuk a tejszínhabot is.
Epres zselé
- Ha kihűlt a piskótánk, visszatesszük a tortaformába, rátesszük a forma oldalát is.
- A megmosott epret daraboljuk fel, és kb. a felét helyezzük rá a piskótánkra. Erre egyenletesen rásimítjuk a túrós krémet, majd a maradék eperrel tetszés szerint telerakjuk a torta tetejét is.
- Ezután elkészítjük a zselét: A citrom levéből a cukorral és a vízzel limonádét kavarunk. Egy lábaskába beletépkedjük a mentaleveleket, mehetnek bele a vékonyabb szárak is, és pár kanál limonádét kanalazunk rá. Jól "szétmorzsoljuk", azaz igyekszünk a mentaleveleket megtörni, hogy jól kiadhassák az illatukat, majd ráöntjük az összes limonádét. Hozzáöntjük a tortazselét is, és feltesszük melegedni. Mikor felforr, lehúzzuk a tűzről, és átszűrjük. Hagyjuk pár percet hűlni.
- Mielőtt a zselé megdermedne, de már langyosra hűlt, egyenletesen ráöntjük az eprek tetejére. Ha csomósodni illetve dermedni kezdene, tegyük vissza melegedni, hogy újra felolvadjon, mert a zselatin csak akkor lesz szép "üvegszerű" a tortán, ha teljesen folyékonyan öntjük a tetejére.
- Tegyük hűtőszekrénybe legalább 1-2 órára, mert jól lehűtve érvényesül igazán a citrom- menta- eper ízek kavalkádja.
- Felszeletelés előtt vegyük ki a tortaformából, helyezzük át tálra vagy egy nagy tányérra, díszíthetjük mentával illetve citromfűvel.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1096
- Feltöltés dátuma: 2015. május 02.
Ajánló
Nem lesz túl édes ettől a mennyiségű cukortól, aki szereti az édesebb tortákat-krémeket, az tehet bele több cukrot. Jól behűtve ajánlom fogyasztani!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Allisc
56 recept
Egy nagyon gyorsan összedobható torta, és eper helyett bármilyen idény gyümölccsel variálható.