Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrótorta mentás eperrel

Túrótorta mentás eperrel
Túrótorta mentás eperrel
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon gyorsan összedobható torta, és eper helyett bármilyen idény gyümölccsel variálható. 

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Epres zselé

ajánlat

Nem lesz túl édes ettől a mennyiségű cukortól, aki szereti az édesebb tortákat-krémeket, az tehet bele több cukrot. Jól behűtve ajánlom fogyasztani!

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A tojások sárgáját fehéredésig kavarjuk a cukorral, majd apránként hozzácsurgatjuk az olajat is.
  2. A lisztben elkeverjük a kakaót, és kanalanként a sárgájás krémhez kavarjuk.
  3. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és ezt is óvatosan a lisztes krémhez kavarjuk.
  4. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk papírral, beleöntjük a tésztát, elegyengetjük, és bemelegített sütőben, 190 °C-on megsütjük.
  5. Miután megsült kivesszük, deszkára borítjuk, levesszük a papírt az aljáról, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése

  1. A tejszínből és porcukor feléből kemény habot verünk, a végén a habfixálót is hozzáadagoljuk.
  2. A túrót villával szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a maradék porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, jól elkeverjük. Beleforgatjuk a tejszínhabot is.

Torta összeállítása

  1. Ha kihűlt a piskótánk, visszatesszük a tortaformába, rátesszük a forma oldalát is.
  2. A megmosott epret daraboljuk fel, és kb. a felét helyezzük rá a piskótánkra. Erre egyenletesen rásimítjuk a túrós krémet, majd a maradék eperrel tetszés szerint telerakjuk a torta tetejét is.
  3. Ezután elkészítjük a zselét: A citrom levéből a cukorral és a vízzel limonádét kavarunk. Egy lábaskába beletépkedjük a mentaleveleket, mehetnek bele a vékonyabb szárak is, és pár kanál limonádét kanalazunk rá. Jól "szétmorzsoljuk", azaz igyekszünk a mentaleveleket megtörni, hogy jól kiadhassák az illatukat, majd ráöntjük az összes limonádét. Hozzáöntjük a tortazselét is, és feltesszük melegedni. Mikor felforr, lehúzzuk a tűzről, és átszűrjük. Hagyjuk pár percet hűlni.
  4. Mielőtt a zselé megdermedne, de már langyosra hűlt, egyenletesen ráöntjük az eprek tetejére. Ha csomósodni illetve dermedni kezdene, tegyük vissza melegedni, hogy újra felolvadjon, mert a zselatin csak akkor lesz szép "üvegszerű" a tortán, ha teljesen folyékonyan öntjük a tetejére.
  5. Tegyük hűtőszekrénybe legalább 1-2 órára, mert jól lehűtve érvényesül igazán a citrom- menta- eper ízek kavalkádja.
  6. Felszeletelés előtt vegyük ki a tortaformából, helyezzük át tálra vagy egy nagy tányérra, díszíthetjük mentával illetve citromfűvel.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 873
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Allisc

Mióta szakács: 2015.04.14.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mentás epres túrótorta, citromos zselés túrótorta, tejszínes túrótorta eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

512
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
cukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
napraforgó olaj 1 dl
tehéntúró 35 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
habtejszín 200 ml
habfixáló 1 csomag
eper 40 dkg
cukor 5 dkg
citromlé 1 citromból nyert
tortazselé 1 csomag
víz 2.5 dl
menta 1 csokor