Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-mascarponés túrótorta Wikkancstól

Meggyes-mascarponés túrótorta Wikkancstól
Meggyes-mascarponés túrótorta Wikkancstól
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyen, gyorsan elkészíthető nyári frissítő finomság. :)

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszt felével kikeverjük.
  2. A tojások fehérjét habbá verjük, és a felét hozzáadjuk a masszához, majd belerakjuk a liszt másik felét és a maradék habot.
  3. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát, majd sütőben készre sütjük.
  4. Közben a krém hozzávalóit kikeverjük.
  5. Ha megsült és kihűlt a piskóta rákenjük a krémet, és ráhelyezzük a kimagozott meggyszemeket, és citromfűvel díszítjük, majd hűtőbe helyezzük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 292
elküldve: 3
receptkönyvben: 107
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Wikkancs

Mióta szakács: 2012.03.18.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes-mascarponés-túrós finomság, mascarponés túrótorta, túrótorta gyümölcsösen, citromos túrótorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

436
tojás 3 db
finomliszt 3 evőkanál
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 0.5 csomag
mascarpone 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
cukor 12 dkg
citrom 1 db
citromfű 0 ízlés szerint
meggy 50 dkg