Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos túrótorta Lolli konyhájából

Barackos túrótorta Lolli konyhájából
Barackos túrótorta Lolli konyhájából
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Medencés bulira szerettem volna valami könnyű sütit készíteni, ami jól esik ebben a nagy melegben.

hozzávalók / 4 adag

A kakaós piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

ajánlat

Barack helyett nyugodtan készíthetjük málnával, meggyel, eperrel, bármilyen idénygyümölccsel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a piskótát a hagyományos módon. Tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük az olajat, azzal tovább keverjük, végül belekeverjük a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a lisztes masszához vegyítjük. Kivajazott, kilisztezett, kapcsos tortaformába 170-180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (Az én tortaformám 22 cm-es volt, ha nagyobb formája van valakinek, akkor érdemesebb emelni az adagokat. Ahány tojással többet használunk, annyi evőkanállal több lisztet és cukrot tegyünk bele.)
  3. Amíg sül a piskóta, addig a túrókrémet elkészítjük. A lágy margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzátesszük a túrót, és robotgéppel jó habosra, lágyra keverjük. Aki szereti, a krémbe is tehet kockára vágott barackot, én most úgy készítettem. Amíg kihűl a piskóata, addig tegyük hűtőbe a krémet is. (Túróból én mindig a kockatúrót szoktam venni, nem a zacskósat, mert az nem krémnek való.)
  4. A tortalap, ha kicsit púposra sült, akkor le szoktam egy picit vágni egyenesre a tetejét, és fejjel lefelé fordítom, így az alja kerül felülre, ami szép egyenes, és egyenletesen lehet rákenni a krémet.
  5. Ha rákentük a lapra a krémet, akkor szeletelt barackkal díszítjük, majd visszatesszük a kapcsos tortaforma szélét, és tortazselével bevonjuk (a zacskó hátulján lévő elkészítési mód szerint készítettem a tortazselét).
  6. Lehűtve fogyaszthatjuk. :)
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 24 890
elküldve: 19
receptkönyvben: 170
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Lolli

Mióta szakács: 2012.02.20.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös túrótorta, túrótorta kakaós piskótaalappal, túrókrémes gyümölcstorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

877
tojás 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
sütőpor 0.5 csomag
tehéntúró 50 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
barackbefőtt 35 dkg
tortazselé 1 csomag