r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta Lolli konyhájából

Lolli
Barackos túrótorta Lolli konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

885
Kalória
30.7g
Fehérje
55.3g
Szénhidrát
62g
Zsír
220.1g
Víz
225.1g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
40.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kakaós piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 885 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kakaós piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 3536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kakaós piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 231 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1772.1 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    220.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 885 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.9 g

Zsír

  • Összesen
    248.1 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7088.3 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1048 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    2352 mg
  • Nátrium
    937 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    221.2 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    880.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2088 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1836 micro
  • β-crypt
    280 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1451 micro
Összesen 3536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.5 g
  • Cink
    85 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

A kakaós piskótához

  1. Először elkészítjük a piskótát a hagyományos módon. Tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük az olajat, azzal tovább keverjük, végül belekeverjük a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a lisztes masszához vegyítjük. Kivajazott, kilisztezett, kapcsos tortaformába 170-180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (Az én tortaformám 22 cm-es volt, ha nagyobb formája van valakinek, akkor érdemesebb emelni az adagokat. Ahány tojással többet használunk, annyi evőkanállal több lisztet és cukrot tegyünk bele.)
  3. Amíg sül a piskóta, addig a túrókrémet elkészítjük. A lágy margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzátesszük a túrót, és robotgéppel jó habosra, lágyra keverjük. Aki szereti, a krémbe is tehet kockára vágott barackot, én most úgy készítettem. Amíg kihűl a piskóata, addig tegyük hűtőbe a krémet is. (Túróból én mindig a kockatúrót szoktam venni, nem a zacskósat, mert az nem krémnek való.)
  4. A tortalap, ha kicsit púposra sült, akkor le szoktam egy picit vágni egyenesre a tetejét, és fejjel lefelé fordítom, így az alja kerül felülre, ami szép egyenes, és egyenletesen lehet rákenni a krémet.
  5. Ha rákentük a lapra a krémet, akkor szeletelt barackkal díszítjük, majd visszatesszük a kapcsos tortaforma szélét, és tortazselével bevonjuk (a zacskó hátulján lévő elkészítési mód szerint készítettem a tortazselét).
  6. Lehűtve fogyaszthatjuk. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22

Medencés bulira szerettem volna valami könnyű sütit készíteni, ami jól esik ebben a nagy melegben.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek