Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrótorta 5.

Epres túrótorta 5.
Epres túrótorta 5.
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyummal együtt imádjuk a túrótortákat, túrós sütiket, azonban a legtöbbjük tejszínnel készül, azt meg mindketten útáljuk. Amikor megtaláltam ezt a receptet egy régi női magazinban, tudtam, hogy ebből nagy kedvenc lesz, és az is lett.
Minden évszakban készíthető, próbáltam epren kívül még ananásszal, őszibarackkal, meggyel (isteni lett) és banánnal. Ha még próbáljátok mással is, és finom lett, írjátok meg!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csomag zselatint a tejbe szórjuk, kevergetve felforraljuk, majd megvárjuk, míg langyosra hűl.
  2. A túrót merülőmixerrel kikeverjük, ezután a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal, porcukorral, tojássárgájával és a tejes zselatinnal simára keverjük.
  3. Egy tortaforma (vagy akármilyen tál) belsejét folpack-kal kibéleljük, belehelyezzük a gyümölcsöket, majd ráöntjük a túrókrémet.
  4. Kirakjuk a tetejét rumos vízbe forgatott babapiskótával. Letakarjuk, és a hűtőben hagyjuk egy pár órára pihenni. 
  5. Kivesszük, kiborítjuk egy tányérra, tálcára, lehúzzuk a folpack-kot, és kész van.

  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 602
elküldve: 2
receptkönyvben: 195
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

tüci

Mióta szakács: 2011.03.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres-babapiskótás túrótorta, tejszín nélküli túrótorta, sütés nélküli epres túrótorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ednapipi
edna / ednapipi Sat, 2012-06-30 15:49

óó, ez a mi receptünk is!:) én ugyan nem szoktam beáztatni a piskótákat, anélkül is nagyon fini!:) ma éppen málnával fog készülni :) rengeteget lehet enni belőle..:)

bánomka
bánomka Sat, 2012-05-19 17:34

Ma készítettem el.

Nagyon jól sikerült, de még annál is finomabb lett.
Ajánlom mindenkinek, nem lehet elrontani!!
Egészségetekre!

Köszönöm a receptet!! Ibolya---bánomka

666
zselatin 10 g
tej 200 ml
tehéntúró 500 g
margarin 200 g
porcukor 200 g
tojássárgája 2 db
eper 700 g
babapiskóta 20 db
rum 2 ek