r
Nosalty Logó

Túrótorta fahéjas almával és brownie alappal

NS
Túrótorta fahéjas almával és brownie alappal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékekhez

588
Kalória
15.3g
Fehérje
65.5g
Szénhidrát
31g
Zsír
222.3g
Víz
108.7g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
50g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékekhez

Összesen 588 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékekhez

Összesen 4695 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékekhez

Összesen 162 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.4 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    222.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 588 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    247.9 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5851.1 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    1015 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    1849 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    524.1 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    1778.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1575 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    716 micro
  • β-crypt
    160 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    934 micro
Összesen 4695 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.5 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a citrom levével, megcukrozzuk, és meghintjük fahéjjal, majd félretesszük.
  2. A brownie-hoz: az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, közben a cukrot és a megolvadt vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet, tovább keverjük, hozzáadjuk a kakaót, ezzel is jól elkeverjük, majd végül az olvasztott csokival is jól kikeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és sütőbe tesszük. Megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A túrókrém: a túrót a tejszínnel kikeverjük (kézimixerrel), majd megcukrozzuk, meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a vaníliát, és a zselatinfixet, és eldolgozzuk.
  5. Amikor a brownie kihűlt, a túrókrém egyik felét rákenjük, aztán rátesszük az almát, majd a maradék túrót is rákenjük, végül pedig megszórjuk kakaóval.
  6. Hűtőbe tesszük minimum 2 órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C

Túró volt itthon, gondoltam akkor legyen túrótorta, de valami csokis-kakaós alapot akartam neki, ezért lett brownie, és mivel az almamánia az nálunk leküzdhetetlen, egyértelmű volt, hogy belekerüljön.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...