r
Nosalty Logó

Tejszínes túrótorta csokimázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pamelie
Tejszínes túrótorta csokimázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 472 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 3778 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 263 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.2 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 472 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.7 g

Zsír

  • Összesen
    191.6 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    859 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5353.5 g
  • Cink
    1047 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    815 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1745 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    42 mg
  • Mangán
    35 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.9 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    979 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    100 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    962 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 3778 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.1 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást és a cukor alaposan felverjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel is habosra verjük.
  2. A lisztet összeszitáljuk a kakaóval, a szódaporral, a keményítővel, majd beleforgatjuk a tojásba.
  3. Megsütjük, kihűtjük, meglekvározzuk.
  4. A túrót nagy sebességű mixerrel habosra keverjük a cukor felével, a citromokkal, a langyos tejföllel.
  5. Felverjük a tejszínhabot, és finoman összeforgatjuk a túrókrémmel. Ha biztosra akarunk menni, használhatunk zselatint vagy habfixálót, előbbit a túrókrémhez, utóbbit a tejszínhabhoz.
  6. Rátesszük a piskótára, mehet a hűtőbe. A csokit két kanál olajon megolvasztjuk, és a tortára öntjük, majd 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 67634
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejszínes túrótorta csokimázzal
pamelie 59 recept

A tejszínnel lágyított finom túrókrém és a keserű, kakaós tészta mennyei párosítása.

Hozzászólások (27)

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki, de lenne egy kérdésem: Mekkora tortaformában kell sütni? Köszi

pamelie

Szia Ági! Én 26-os formában sütöttem. Üdv: Gabi

Törölt felhasználó

Köszönöm az infót, feltétlenül kipróbálom. Üdv. Ági

Törölt felhasználó

HÚÚ ez nagyon finomnak t?nik. Hétvégén ez lesz a desszert! Gondolom kistepsiben uennyi hozzávalóval is megsüthet?.

pamelie

én már sütöttem úgy is, úgyhogy nyugodtan. Gabi

mislenbaba

Kedves Pamelie! A tejfölnek miért kell langyosnak lennie? Mikróban kell meglangyosítani?

pamelie

Kedves mislenbaba! Én azért langyosítottam meg a tejfölt, hogy a porcukor még jobban feloldódjon, mert bár a sorrend voltaképp mindegy, de én el?bb összekevertem a porcukor felét a tejföllel és utána kavartam össze a cukor másik felével összedolgozott túróval. Szerintem akkor sincs semmi baja, ha nem melegíted meg, anyukám például soha nem szokta.

mislenbaba

o.k. most kezdek neki.

pamelie

irigyellek:) sok sikert! én pedig a jöv? hétvégére tervezem a csokitortádat.

mislenbaba

:-D Na. Már h?l. Lehet, hogy folyni fog, mert csak habfixálót tettem a tejszínbe, de kellett volna a túróba a zselatin is. Na de csak Benke Laci bácsi féle zselatinom van, az meg ....... Nincs ráírva, hogy hogy kell elkészíteni, összekevertem egy kis vízzel kevergetve melegítettem , de olyan büdös volt, hogy inkább leengedtem a lefolyóba. Majd írd meg, hogy sikerült a csokitorta. Szia. Icu

Törölt felhasználó

Mar bocsanat,de valamit nem ertek,tobbszor atolvastam de turot nem lattam leirva hozzavalokent sehol!

P.

Görgesd lejjebb a hozzávalókat. Ott van.

Törölt felhasználó

A krémhez 2 dl habtejszín 150 g tejföl 10 dkg porcukor 1 citromból nyert citromhéj (reszelve) 1 fél citromból nyert citromlé 40 dkg túró 2 ek lekvár/ dzsem pedig az itt van leírva biztos nem vetted észre

Törölt felhasználó

pedig le van írva

Törölt felhasználó

Koszonom Gargoyle! Ugy latszik a szilveszter nem mult el nyomtalanul! ;)

Törölt felhasználó

Kedves Pamelie! Nagyon-nagyon finom a recepted! Elkészítettem, még aznap elfogyott. A férjem alig várja, hogy újra elkészítsem. :)

Törölt felhasználó

Lehet, hogy az én "készülékemben" van a hiba, de én se látom, hogy mennyi túró kell bele, illetve, hogy a citromnak mely részét, és abból mennyit kell fölhasználni!!!???

Törölt felhasználó

JAAAA! Megvan!

Törölt felhasználó

Hát ezt biztosan ki próbálom :) köszi a receptet!

Törölt felhasználó

no igen a képen jobban néz ki, mint amilyen lesz az enyém :D pár észrevétel, a tésztától nem kell megijedni, lehet kevésnek t?nik, de sütés közben meg fog n?ni, hogy csak na. A másik meg igen, nem tudom, hogy miért de f?z?tejszínt vettem, és azzal nem lesz olyan szép habos mint a képen, remélem holnapra megszilárdul valamennyire, de ha nem akkor meg kikanalazzuk majd, mert olyan isteni lett.

Törölt felhasználó

Hát a f?z?tejszinnel f?zni kell drága:) rá van írva nem fog sajna megszilárdulni süssél másikat üdv:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek