r
Nosalty Logó

Sernik, a lengyel túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Sernik, a lengyel túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4770 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.8 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 398 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    214.1 g

Zsír

  • Összesen
    300.2 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9849.8 g
  • Cink
    2605 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1177 mg
  • Vas
    2006 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    2754 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    100 mg
  • Mangán
    81 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.8 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1083.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2019 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    250 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    929 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1988 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1483 micro
Összesen 4770 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 242 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

  1. A nehezével kezdjük: a túrót szitán áttörjük. Ez borzalmasan fárasztó munka, de ettől lesz tökéletes a sütemény állaga, szóval nem érdemes megspórolni.
  2. A puha vajat kézi robotgéppel habosítani kezdjük, közben felváltva, több részletben hozzáadva a tojássárgákat és a porcukrot.
  3. Továbbra is a robotgéppel dolgozunk, hozzákeverjük a tejfölt, majd a lisztet, a vanília kivonatot, végül apránként hozzámixeljük az áttört túrót is.
  4. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és spatula segítségével 2-3 részben a tésztához forgatjuk.
  5. Egy tepsit (20x30cm) vagy tortaformát (24cm) kivajazunk. A kekszet morzsává törtjük, és a kivajazott forma aljára szórjuk.
  6. Jöhet a túrós krém/tészta a kekszrétegre. Spatulával vagy egyéb célszerszámmal egyengessük el a tetejét, hogy szép sima legyen.
  7. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 1 órát sütjük. Ha a teteje nagyon pirulni kezdene, fedjük le alufóliával.
  8. A sütőből kivéve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd szeletelhetjük. Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 91
  • Össznézettség: 27604
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sernik, a lengyel túrótorta
Rosanics Petra 313 recept

Ami az amerikaiaknak a sajttorta, az a lengyeleknek a túrótorta, vagyis a sernik, ami ízvilágában nagyon hasonlít a mi túrós süteményeinkhez. Kevés recept van, ami miatt képesek vagyunk kézzel áttörni a túrót szitán, de ezért a süteményért bármikor! Ezt leszámítva egyáltalán nem macerás, mivel gyakorlatilag tésztamentes édességről van szó, csak egy hajszálvékony rétegnyi kekszmorzsát szórunk a tepsibe talpazatként, és a tésztába is csak minimális liszt kerül. Cserében eszméletlenül túrós és krémes, laktató, ugyanakkor könnyed. Karácsonyra és ünnepekre ugyanúgy remek választás, mint születésnapra vagy egy ráérősebb hétvégére, mi mondjuk minden nap tudnánk enni!

Címlapról ajánljuk

További cikkek