Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrótorta Ella konyhájából

Túrótorta Ella konyhájából
Túrótorta Ella konyhájából
37 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom. Ajánlom meleg nyári napokra!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A sziruphoz

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta készítése:

  1. Kivajazunk egy kapcsos tortaformát, és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
  2. A tojásokat és a cukrot robotgéppel fölhabosítjuk.
  3. A lisztet, sütőport és a kakaót összekeverjük, és fakanállal óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk.
  4. A tortaformába öntjük a masszát, és megsütjük. Ha kész, kihűtjük.

Töltelék készítése:

  1. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takarék lángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.
  2. Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverőtálban.
  3. A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk, és végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.

Összeállítás:

  1. A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele.
  2. Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket, és a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral.
  3. A tortát 1 napig hűtőben tartjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 491
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcella

Mióta szakács: 2012.06.07.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrós élvezet, könnyű túrótorta, túrókrémes torta piskóta alappal, szirupos túrós torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

274
tojás 2 db
cukor 6 dkg
finomliszt 6 dkg
sütőpor 0.5 kk
cukrozatlan kakaópor 1 dkg
cukor 5 dkg
víz 1 dl
zselatin 1 ek
porcukor 20 dkg
tehéntúró 50 dkg
tejföl 1 dl
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 ek
habtejszín 2.5 dl
cukrozatlan kakaópor 3 ek