Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós és kolbászos kelkáposzta-tekercsek

Túrós és kolbászos kelkáposzta-tekercsek
Túrós és kolbászos kelkáposzta-tekercsek
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hetekben olvastam egy túrós töltelékes kelkáposzta-receptet. Mire beszereztem a kelkáposztát és a túrót, addigra elfelejtettem, hol láttam a receptet. Így a neten nézelődtem, milyenek vannak. Gondoltam, nem lehet olyan nehéz, majd kikeverek egyet magamnak. Aztán eszembe jutott, mi lenne, ha lenne húsos is, de persze, darált hús nem volt itthon, mert a hétvégén megcsináltuk bolognainak. Aztán körbenéztem a hűtőben, és találtam egy szép szál "apa-féle" kolbászt, gondoltam, miért ne? Végül is, darált hús, nem?

hozzávalók / 2 adag

Túrós töltelékhez

Kolbászos töltelékhez

A káposztához

ajánlat

Természetesen, ezt lehet tejföllel is csinálni natúr joghurt helyett, de én nem szeretem.

Szólj hozzá!

elkészítés

Túrós töltelékhez

  1. A túróba beleütjük a tojást, megsózzuk, borsozzuk, és hozzátesszük az apróra vágott kaprot, majd a feta sajtot, hogy kanalazható masszát kapjunk.

Kolbászos töltelékhez

  1. A kolbászt apróra vágjuk, megpirítjuk serpenyőben egy pici olajon.
  2. Egy bögre rizshez hozzáteszünk két bögre vizet, és picit megsózzuk, feltesszük főzni. Mikor már félig kész, tehát elfőtte a leve felét, akkor félretesszük, mert a sütőben még úgyis tovább fog főni.Ez jó lesz a töltelékhez, és ha marad, akkor köretnek is, mivel a túrós tekercsbe nem kerül.
  3. A kolbászhoz keverünk annyi rizst, amennyivel élvezhető állagot kapunk, de azért picivel több legyen a kolbász.

A káposztához

  1. A kis fej káposztát leveleire szedjük, kivágjuk a nagyobb, középső eret, majd egy fazékba felteszünk vizet forralni, és beletesszük a leveleket. Kb. 3-4 perc főzés után kivesszük. Ne főzzük nagyon meg, mert akkor túl puha lesz a göngyöléshez.
  2. A joghurtot elkeverjük a pirospaprika porral, ez kerül majd a tekercsek tetejére.
  3. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, előveszünk egy tepsit a sütéshez.
  4. Elkezdjük csinálni a kis tekercseket, hogy egy levélre kupacolunk a választott töltelékből, feltekerjük, majd beletesszük a tepsibe, és ezt folytatjuk, míg van töltelék.
  5. Ha maradt még levél, akkor ezt apróra vágva tegyük be a tepsibe melléjük. Eloszlatjuk a natúr joghurtot a tetejükön, még őrölhetünk rá borsot, pici sót, és megszórhatjuk vegetával is (a vegeta alatt azt a zöldségkeveréket értem, amiben pici só van, vagy sómentes és vegyes leveszöldségek vannak szárítva, nem a bolti, agyonsózott, ízfokozós valamit, amit évek óta nem használok), majd takarjuk le alufóliával. Fél óra sütés után levehetjük a fóliát, ekkor emelhetünk is a hőfokon, hogy pirosra süljön a tetejük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 629
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Aventerra

Mióta szakács: 2011.05.29.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
szezon: ősz
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Töltött kelkáposzta, Sütőben sült töltött kelkáposzta, Kelkáposztás rolók

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1841
tojás 1 db
sovány túró 250 g
feta sajt 50 g
0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kolbász 500 g
napraforgó olaj 3 ek
rizs 10 dkg
víz 2 dl
0 ízlés szerint
kelkáposzta 1 kis fej
joghurt 500 g
fűszerpaprika 0 ízlés szerint