r
Nosalty Logó

Túróhabos málnás pite

sugarfree_dots
Túróhabos málnás pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

467
Kalória
16.5g
Fehérje
43.3g
Szénhidrát
26.1g
Zsír
56.1g
Víz
165.2g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
1.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 467 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 1870 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 231 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 467 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    104.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    173.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    224.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    862 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    844 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 1870 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. A liszteket a sóval, xilittel összekeverjük, majd a hideg, felkockázott vajjal gyorsan elmorzsoljuk. Beleütjük a tojássárgáját és a többi hozzávalót. Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle, és fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra (légkeveréses), egy pités tálat kivajazunk, beleegyengetjük a tésztát úgy, hogy pereme is legyen. Megszurkáljuk villával, leterítjük sütőpapírral, nehezéket (babot, lencsét, rizst, stb.) szórunk rá, és elősütjük 20 percig.
  3. Ezalatt nekikezdhetünk a tölteléknek: A tojásfehérjéket egy csipet sóval és pár csepp citromlével habbá verjük. A túrót krémesre keverjük a tejföllel, tojássárgájával, xilittel, vaníliával, citromlével és citromhéjjal.
  4. A tésztáról levesszük a nehezéket, megtöltjük a túróhabbal, és belenyomkodjuk a habba a málnaszemeket. (Vagy el is rejthetjük a málnát, a pitét még a töltelék előtt megszórjuk a málnával, és erre kanalazzuk rá túrót.)
  5. Ezután további 50-60 percig sütjük. Akkor jó, ha a pite tölteléke enyhén barnulni kezd. (Érdemes már a 40-45. perc környékén ellenőrizni!) A sütőt kapcsoljuk ki, résnyire nyissuk ki, és hagyjuk még egy ideig a pitét bent hűlni, hogy ne essen össze túlságosan a hab.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez volt a legelső édes sütemény, amit cukor- és fehérliszt mentesen készítettem el. Volt itthon túró, különféle lisztek és nagymamától kapott málna, ebből próbáltam valamit kreálni. Azóta többször is elkészítettem, mert nagyon finom és egyszerű. Muffin formákban pedig elkészíthető a mini-változat is. :)

További receptek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek