Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós pite 5. - tésztájában krumplival

Túrós pite 5. - tésztájában krumplival
Túrós pite 5. - tésztájában krumplival
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mondanom sem kell - a zsírról lehet következtetni -, ez is kisanyukám recepje. Mindig frissen maradó sütemény, azonkívül nagyon finom és gyors. Most akadt a kezembe kis, sárga papírú receptje, és talán nosztalgiából sütöttem meg, persze az is szerepet játszott, hogy várom haza a gyerekeimet.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Szerintem bármilyen alkalommal megállja a helyét, csak szeretni kell a túrót.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát a fentiekből összeállítjuk és amíg elkészül a töltelék, hűtőbe tesszük, mert olyan állagúnak kell lennie, mint a linzertésztának.
  2. Összeállítjuk a tölteléket: a túrót a tojások sárgájával, a porcukorral, citrommal, esetleg tejföllel kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük és lazán a túrós krémbe forgatjuk. Ha  kell, búzadarát is teszünk bele, ez függ a túró minőségétől és a tojás nagyságától is.
  3. A hűtőből a tésztát kétfelé vesszük és tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Erre rásimítjuk a túrókrémet, és a tészta kinyújtott másik felével betakarjuk. Nem árt, ha villával megszurkáljuk a tetejét.
  4. A 200 fokra előmelegített sütőt, amint betettük a tepsit, visszavesszük 170 fokra, és megsütjük a pitét. (A sütő alsó fokán szoktam sütni, mert ott nem kap pirult színt, s kiszáradni sem fog.)

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 005
elküldve: 1
receptkönyvben: 91
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

simonani

Mióta szakács: 2010.07.14.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós kocka, túrós sütemény, krumplis tésztájú túrós süti

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Tue, 2011-07-26 19:18

Szia Ani!
Elkészítettem a pitéd tésztáját, nagyon klasszul sikerült !
Igaz a töltelék más lett,de az alapot tőled vettem.Köszike.Magdi.

simonani
simonani / simonani Tue, 2011-07-26 21:22

Magdika!
Nagyon örülök, hogy sikeresen használtad a receptet!
Tudod én nagyon sok mindent anyukámtól örököltem, azok nagyon finomak voltak.
Tovább sok sikert, szép estét, jó éjszakát szép álmokat kívánok!
Ani.

Eruska25
Eruska25 / Eruska25 Wed, 2011-03-09 16:23

Szia. Ez egy nagyon jó recept én is holnap kifogom próbálni mindenképp :D Köszönöm szépen hogy megosztottad velünk

simonani
simonani / simonani Wed, 2011-03-09 17:29

Kedves Eruska!
Valóban nagyon finom, már nosztalgiából is- anyukám nagyon gyakran megsütötte.
Remélem ízleni fog!

További szép napot!
Ani.

simonani
simonani / simonani Wed, 2010-09-22 14:21

Editkém!
Hihetetlenül örülök, hogy örömöt tudtam okozni ilyen egyszerű recepttel!
Persze az egyszerű dolgok tudnak nagyszerűek lenni!
Kisanyukám is ilyen volt!
További szép napot!
Ani.

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2010-09-22 12:37

Szia Anika!
Megsütöttem a krumplis-túrós pitédet tegnap délután. Hát mit mondjak... Nekünk nagyon bejön! Anyukámék, lányomék, de még a szomszéd néni is kapott belőle kóstolót (ő csak egy kockát, nagy bánatára). Nem sok van már belőle, szóval lehet, hogy sütnöm kell még egy adagot. Az illata is isteni volt, amikor sült. Még egyszer köszönöm! Edit.

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2010-09-13 09:49

Kedves Ani!
Imádom az "Anyu-recepteket"! Egyszerű, de nagyszerű. Köszi, hogy megosztottad velünk!

simonani
simonani / simonani Mon, 2010-09-13 09:55

Kedves Editke!
Nagyon jól esik az észrevételed, mert én inkább az egyszerű dolgok felé" hajlok", és ezt nem mindenki díjazza.Szeretem és tisztelem a hagyományokat, mindazok ellenére, hogy sok újat is kipróbálok, de érdekes módon azok nem mindig "jönnek" be.
Még egyszer köszi az észrevételed, és további szép napot!
Ani

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2010-09-12 18:59

Szia Ani!
Túrós-krumplis-puha... Nagyon szimpi a recepted, elmentem és hamarosan kipróbálom. Köszi, Edit.

simonani
simonani / simonani Sun, 2010-09-12 19:33

Szia Editke!
Tudod ezt is anyukámtól örököltem.Biztos érződik az egyszerűségén.
Örülök, hogy tetszik, biztos sikerülni fog, jó étvágyat hozzá!
Ani.

simonani
simonani / simonani Sun, 2010-09-12 11:56

Meglátod finom lesz!
Kellemesen puha, ha sokáig marad, akkor is megőrzi a frissességét.
Tehetsz még a töltelékbe is tört krumplit, 1-2 kicsi szemet.
Szaporít, puhít és.... finom./csak azt nem kell sózni, és valamivel több cukor kell/
Örülök, hogy tetszik.
Ani.

871
finomliszt 40 dkg
disznózsír 20 dkg
burgonya 20 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 teáskanál
tehéntúró 50 dkg
porcukor 20 dkg
tojás 2 db
tejföl 1 ek
búzadara 2 evőkanál
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert