Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrógaluska epervelővel és sajtkrémmel

Túrógaluska epervelővel és sajtkrémmel
Túrógaluska epervelővel és sajtkrémmel
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A túrógombóc tejföllel már kissé unalmas, ámbár lehet rajta változtatni kedvünk szerint. Az új forma és tálalás ezen csodás desszertet felrepíti magasztosan méltó helyére.

hozzávalók / 4 adag

A gombóchoz:

A mártáshoz:

Epervelőhöz:

Szólj hozzá!

elkészítés

A gombóchoz:

  1. Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót, reszelt citromhéjat, vaníliát egy edénybe tesszük.
  2. Egy fakanállal jól keverjük össze, és tegyük félre a hűtőbe pihenni 20 percre.
  3. Amíg puhul a búzadara, a zsemlemorzsát kicsit pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük félre. Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a cukorral, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz. Az így kapott masszát 1 órára tegyük a hűtőbe!
  4. Fazékban forraljunk vizet, és sózzuk meg. Ha kellőképpen felforrt a vizünk, a túrós masszából evőkanál segítségével szaggassunk ki szép, formás galuskákat, és tegyük a forrásban lévő vízbe. Pár perc alatt a felszínre törnek, és 2 perc múlva szedhetjük ki a pirított morzsába, forgassuk meg benne.
  5. Tegyük külön tálra őket addig, amíg tart a masszából.

A mártáshoz:

  1. A krémsajtot a vaníliás cukorral keverjük simára, és adjuk hozzá a sűrű, valódi görög joghurtot.
  2. A krémsajtból tegyünk egy kis tányérra, és fektessük rá a túrógaluskákat, majd mentával vagy citromfűvel díszítsük.

Epervelőhöz:

  1. Az epervelőhöz az epret a cukorral, citromlével tegyük fel a tűzhelyre, és olvadásig kevergessük.
  2. Tegyük bele a csillagánizst, a keményítőt keverjük el a vízzel, és azt is keverjük az eperraguhoz.
  3. Amikor besűrűsödik, akkor jó. Pikánsabbá tehetjük felnőttek számára kevés brandyval vagy rummal.
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 683
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós galuska epervelővel és sajtkrémmel, édes túrógaluska epervelővel és sajtkrémmel, túrógaluska epermártással és sajtkrémmel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

869
tehéntúró 50 dkg
búzadara 5 evőkanál
tojás 3 db
1 csipet
porcukor 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliaaroma 20 ml
zsemlemorzsa 20 dkg
napraforgó olaj 3 ek
mascarpone 20 dkg
görög joghurt 100 ml
vaníliás cukor 2 csomag
eper 50 dkg
cukor 3 ek
citromlé 1 citromból nyert
étkezési keményítő 4 g
víz 1 dl
csillagánizs 0 ízlés szerint