r
Nosalty Logó

Tortellinileves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tortellinileves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1017 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5088 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 107 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4017 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    2232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    1585 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    25856 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1017 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.6 g

Zsír

  • Összesen
    277.2 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20085.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    4200 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    3735 mg
  • Nátrium
    11158 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.5 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    3675.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2238 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    729 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1528 micro
  • α-karotin
    1114 micro
  • β-karotin
    7926 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    129280 micro
  • Lut-zea
    1430 micro
Összesen 5088 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2752 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat felaprítjuk, a paradicsomokat megmossuk, és apróra kockázzuk.
  2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymákat alacsony hőfokon, majd ízlés szerint fűszerezzük (bors, só, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, fokhagymapor).
  3. Mikor már alakul a hagyma, hozzáadjuk a paradicsomot, és magasabb hőfokra kapcsolunk. Hozzáadható még: snidling és chilipehely.
  4. Ezután letakarjuk a lábost, és kb. 10 perc alatt lecsós állagúra főzzük. Időnként pedig megkeverjük.
  5. Amíg fő a paradicsomos hagyma, felkarikázzuk a virsliket, és reszelünk egy nagy tál sajtot.
  6. Miután lecsós állagúra főztük a paradicsomos hagymát, hozzáöntünk másfél liter forró vizet. Beletesszük a leveskockákat (morzsolva), a sűrített paradicsomot, a cukrot és a tejszínt.
  7. Hagyjuk, hogy felforrjon az étel, majd megkóstoljuk, és szükség esetén továbbfűszerezzük.
  8. Beletesszük a reszelt sajtot, ha elolvadt, akkor a virsliket és a tésztát is hozzáadjuk.
  9. Ezt követően pedig 5-8 perc után tálaljuk az elkészült ételt.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2081
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept az egyik személyes kedvencünk, hiszen nem egy bonyolult étel, és isteni finom. Már többször elkészítettük, és mindenkinek nagyon ízlett. Viszonylag nehéz ételnek számít, hiszen még a belesebbek is 2 tányér után kidőlnek. FONTOS megjegyzés az ételhez: Miután elkészítettük a levest, és ettünk belőle, szedjük ki a tésztákat egy külön tálba, különben azok úgy magukba szívják a levest néhány óra alatt, hogy csak leshetünk, mikor rátalálunk az óriás elégedett levessel telt tortellini tésztákra. Minden evés alkalmával szedjünk a tálból tésztát a tányérunkba. Ezek a finom tészták, nem ismernek lehetetlent, ha a szívóképességükről van szó. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek