Sajtos tortellini

Sajtos tortellini

Leírás

A tortellini egy Olaszországból származó gyűrű alakú tészta, amely ma már a világ minden táján nagy népszerűségnek örvend. A tortellinit üresen, szószban, levesben is fogyasztják, illetve számtalan különböző alapanyaggal, többek között sajttal is meg lehet tölteni. A sajtos tortellinit megvehetjük készen, tehát megtöltve is, vagy elkészíthetjük saját magunk is otthon. A tortellini alapanyagai liszt, tojás, só, víz és olaj. A tortellini megtöltéséhez használhatunk egy, vagy akár többféle sajtot is egyszerre, rakhatunk bele akár egyszerű trappista sajtot is, de az egyik legnépszerűbb tölteléke a rikotta. A sajtos tortellinit ízesíthetjük reszelt parmezánsajttal, de készíthetünk mellé tejfölös, tejszínes, fokhagymás, baconös vagy sonkás szószt is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, mélyhűtőben.

100g Sajtos tortellini

fehérjetartalom

13.5 g

zsírtartalom

42006.127 g

szénhidráttartalom

47 g

víztartalom

30.5 g

Hány kalória

gramm

sajtos tortellini?

Top ásványi anyagok

Nátrium

406 mg

Foszfor

212 mg

Kalcium

152 mg

Magnézium

21 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.043 g

Kolin

5.4 mg

Niacin - B3 vitamin

2.696 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.313 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

13.5 g

Zsír

telített zsírsav

3.6 g

egyszeresen telített zsírsav

2.066 g

többszörösen telített zsírsav

0.461 g

koleszterin

42 g

ásványi anyagok

Kalcium

152 mg

Vas

1.5 mg

Magnézium

21 mg

Foszfor

212 mg

Nátrium

406 mg

Cink

1.02 mg

Réz

0.08 mg

Szelén

23.9 µg

szénhidrát

rost

1.9 g

cukor

0.95 g

víz

30.5 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.313 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.31 mg

Niacin - B3 vitamin

2.696 mg

Folát

74 µg

Folsav

62 µg

Kolin

5.4 mg

Retinol

37 µg

Béta-karotin

11 µg

Béta-kriptoxantin

1 µg

Lutein+zeaxantin

32 µg

E vitamin

0.16 mg

K vitamin

1.3 µg

B12 vitamin

0.16 µg

A vitamin

38 µg

B6 vitamin

0.043 g

8 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Hogyan tovább, Balaton? – Ez lehet az éttermek sorsa a...

Hiába volt két nagyon jó éve a Balatonnak, az idei nagy nyitás miatt a turisták ismét külföldön nyaralnak, a magyar éttermeket mindeközben a munkaerőhiány, az infláció és az energiaválság is fenyegeti. Mi lesz az éttermekkel a balatoni vendéglátósok szerint? A Nosalty Hogyan tovább? - című sorozatának új részében erről kérdeztük a szakmabelieket.

Nosalty

További cikkek