Palacsintaleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
140
Kcal
- 12% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
555
Kcal
- 12% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 985.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 848 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
140
Kcal
- 12% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3940.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 278 mg
-
Nátrium 3390 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 108.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 293 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 501 micro
Összesen
555
Kcal
- 12% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 8.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
42
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Ha visszamaradt húslevesünk, felmelegítjük.
- Az alapanyagokból palacsintát sütünk. Egyenként felcsavarjuk, a két végét levágjuk, majd vékonyan (1-2 mm) felszeljük.
- Beleteszünk fejenként 1-2 felkarikázott palacsintát a tányérba, ráöntjük a forró levest, megszórjuk snidlinggel és azonnal tálaljuk.
- Sűtés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 61
- Össznézettség: 37601
- Feltöltés dátuma: 2010. október 29.
Ajánló
Nagyon laktató, mert a palacsinta magába szívja a levest.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- ételallergia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Fogyókúra:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17525 recept
Ez egy hagyományos osztrák leves, amit mindenhol lehet enni. Elkészítése nagyon egyszerű, olcsó és gyors. Gondolom mindenkivel előfordult, hogy a húslevesből mindenki kiette a javát és csak a lé maradt. Ezt tökéletesen fel tudjuk használni és új ételt varázsolhatunk belőle. Természetesen csinálhatjuk húsleveskockából is.
Hozzászólások
Szia! Nem akarok okoskodni, de a levesedet úgy hívják, hogy: Er?leves Fridattó módra. De természetesen az alkotói szabadság jogán nevezhetjük Palacsintalevesnek is :-) ÜDV
<br /> Szia! Ausztriában élek, ez egy nemzeti eledel. Itt ismertem meg el?ször ezt a levest, azel?tt nem is hallottam még fel?le. Valószín?leg amit mondtál innen ered, mert a fritatte, németül "palacsintát" jelent. (Bár a szónak a jelentésébe bele lehet bonyolódni, mert nem igazán német eredet?. :) )
Én is Ausztriában ettem ilyet el?ször, de nekem inkább vicces volt, mint finom... valahogy a palacsinta és a húsleveslé nálam jöhet szóba egyszerre, hanem inkább egymás után. :)) De aztán itthon megcsináltam zöldségekkel és kicsit ízesebb, picit csíp?s lével és így elkészítettem a magyar verziót. :P Érdekességnek jó.
De jó, hogy eszembe juttattad, régen ettem ilyet mindig amikor ausztriába mentünk és nagyon szerettem, munka után meg mindig azon gondolkodok, hogy kéne egy jó gyors leves :)
Így utólag: a húsleves nem er?leves. A fridattóban pedig spárgafej és zöldborsó is van.
Jajjjjjjjjjj, ment meg, Uram....!!!!!!