Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsintaleves

Palacsintaleves
Palacsintaleves
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy hagyományos osztrák leves, amit mindenhol lehet enni. Elkészítése nagyon egyszerű, olcsó és gyors.
Gondolom mindenkivel előfordult, hogy a húslevesből mindenki kiette a javát és csak a lé maradt. Ezt tökéletesen fel tudjuk használni és új ételt varázsolhatunk belőle.
Természetesen csinálhatjuk húsleveskockából is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon laktató, mert a palacsinta magába szívja a levest.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha visszamaradt húslevesünk, felmelegítjük.
  2. Az alapanyagokból palacsintát sütünk. Egyenként felcsavarjuk, a két végét levágjuk, majd vékonyan (1-2 mm) felszeljük.
  3. Beleteszünk fejenként 1-2 felkarikázott palacsintát a tányérba, ráöntjük a forró levest, megszórjuk snidlinggel és azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 32 257
elküldve: 4
receptkönyvben: 271
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd
konyha: osztrák
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta leves, Fritattensuppe

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Egybalkezes
Egybalkezes Thu, 2017-02-16 03:24

Így utólag: a húsleves nem erőleves. A fridattóban pedig spárgafej és zöldborsó is van.

Murhauz
Murhauz / Murhauz Wed, 2013-04-10 19:47

De jó, hogy eszembe juttattad, régen ettem ilyet mindig amikor ausztriába mentünk és nagyon szerettem, munka után meg mindig azon gondolkodok, hogy kéne egy jó gyors leves :)

Beki
Beki Sat, 2011-04-23 18:09

Én is Ausztriában ettem ilyet először, de nekem inkább vicces volt, mint finom... valahogy a palacsinta és a húsleveslé nálam jöhet szóba egyszerre, hanem inkább egymás után. :))

De aztán itthon megcsináltam zöldségekkel és kicsit ízesebb, picit csípős lével és így elkészítettem a magyar verziót. :P
Érdekességnek jó.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-10-29 13:46

Szia!
Nem akarok okoskodni, de a levesedet úgy hívják, hogy: Erőleves Fridattó módra. De természetesen az alkotói szabadság jogán nevezhetjük Palacsintalevesnek is :-)
ÜDV

Jutti
Julie / Jutti Sat, 2010-11-06 11:20

 
Szia!

Ausztriában élek, ez egy nemzeti eledel. Itt ismertem meg először ezt a levest, azelőtt nem is hallottam még felőle. Valószínűleg amit mondtál innen ered, mert a fritatte, németül "palacsintát" jelent. (Bár a szónak a jelentésébe bele lehet bonyolódni, mert nem igazán német eredetű. :) )

140
alaplé 1 l
finomliszt 80 g
tej 1 dl
szódavíz 0.25 dl
tojás 2 db
1 csipet
snidling 0 ízlés szerint