r
Nosalty Logó

Tonkababos csokis szigetecskék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tonkababos csokis szigetecskék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A meggykrémhez

A díszítéshez

Összesen 1132 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A meggykrémhez

A díszítéshez

Összesen 6788 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A meggykrémhez

A díszítéshez

Összesen 234 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1125.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 1132 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.1 g

Zsír

  • Összesen
    318.5 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6755.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1522 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    715 mg
  • Foszfor
    2557 mg
  • Nátrium
    1709 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    839.2 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    762.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1796 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1763 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 6788 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A meggykrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojássárgáját fehéredésig kavarjuk a cukorral és a vízzel, majd könnyedén hozzákavarjuk a tejporral és sütőporral elkevert lisztet és a reszelt citrom héjat. A tojásfehérjét felverjük keményre, és beleforgatjuk. A végén a meglangyosított olajat és tejet is hozzákeverjük.
  2. Sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és megsütjük (150 °C -on 15 perc). Ha kihűlt, felkarikázzuk fémgyűrűk vagy műanyag kapszlik segítségével.
  3. Elkészítjük a tonkababos csokikrémet:
  4. A kétféle csokit ledaráljuk, félretesszük.
  5. A tejszínt összemelegítjük a vajjal és a reszelt tonkababbal, majd az edényt lehúzzuk a tűztől, és ha már nem tűzforró, csak meleg, a vajas-tonkababos tejszínt szűrőn át ráöntjük a zselatinra. Az egészet közben kézi habverővel folyamatosan keverjük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon.
  6. A tejszínes-zselatinos keveréket aztán ráöntjük a kétféle darált csokira. Az egészet alaposan összekeverjük, míg a csoki el nem olvad.
  7. Míg a csokis keverék hűl, a tojásfehérjéket lágy habbá verjük, majd apránként beleszórjuk a porcukrot, és együtt tovább verjük, míg kemény nem lesz.
  8. A langyos csokiba robotgéppel belekeverjük a fehérjehab ¼ részét, a többit óvatosan-ügyesen lágy mozdulatokkal, fakanállal forgatjuk bele.
  9. A krémet ráöntjük a kapszliba helyezett piskóta karikákra kb. 2 cm vastagon, és kihűtjük.
  10. Elkészítjük a meggykrémet:
  11. Először egy lábasban felfőzzük az előzőleg összeturmixolt meggybefőtett a cukorral.
  12. Egy másik edényben simára keverjük a pudingport a meggylével és a meggylikőrrel. Amikor a keverék forrásnak indul, hozzáöntjük a meggylében és meggylikőrben elkevert pudingport, és besűrítjük. Hűlni hagyjuk.
  13. Két teáskanál zselatint feloldunk 1 dl gyöngyöző meggylében, ha egy kicsit meghűlt, hozzákeverjük a meggypudinghoz.
  14. Ha a puding hűlt egy kicsit, rákanalazzuk a csokikrém tetejére, kihűtjük.
  15. Már csak a díszítés van hátra:
  16. Megolvasztjuk gőz fölött az étcsokoládét, a rózsalevelekre rákenjük, hűtőbe tesszük.
  17. Lehűlés után óvatosan lehúzzuk a levélről a csokit, majd tejszínhab társaságában ráhelyezzük a süteményre.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2230
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 22.

Ajánló

Kimondottan édesszájúaknak és ínyenceknek ajánlom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A tonkabab a brazil tölgy termése, mellyel volt szerencsém találkozni ezen a nyáron. A vanília, a fahéj, a mandula és az ánizs együttes illatkompozíciója jelenik meg benne. Aki egyszer megkóstolja, az nem tud szabadulni ettől az élménytől. A csokoládéval fantasztikus párost alkotnak, és a meggy savanyú íze kítűnő párosítás. A család kedvence lett, azóta minden ünnep alkalmával az asztal kulináris élvezete.

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A meggykrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.