Tonkabab

Tonkabab

Leírás

A pillangósvirágúak családjába tartozó, Guyanából és az Orinoco vidékéről származó, Cumarou fán termő, hosszúkás, fakó héjú babfajta. Igen összetett íze és illata van: mandula, dohány, vanília, szegfűszeg. A gasztronómiában főként desszertek fűszerezésére használják. Kumarin tartalma miatt csak kis mennyiségben szabad használni, mert nagy dózisban mérgező (véralvadásgátló). Élelmiszer-ipari felhasználása az Egyesült Államokban tiltott. Fotó: Flickr by Fred Benenson

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

14 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.