Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savarina

Savarina
Savarina
15 perc / sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom egyik kedvenc süteménye.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sziruphoz

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját, a cukrot és a vizet jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a liszet, a grízt, a zsemlemorzsát és a sűtőport.
  2. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd óvatosan a maszába keverjük. Muffintepsibe sütjük meg (hamar megsül).
  3. A vizet  a cukorral fölforraljuk 4-5 perc alatt, kihűlés után beleöntjük a rum esszenciát.
  4. A tejszínhabot fölverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliacukrot és a cukrot.
  5. A kisült és kihűlt formáknak levágjuk a kalapját, jól beszirupozzuk, megtöltjük tejszínhabbal, visszateszük a kalapo, és megkenjük egy kis lekvárral.
  6. Akinek van kedve, még csokiöntetet is tehet rá.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 147
elküldve: 0
receptkönyvben: 72
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tilda

Mióta szakács: 2011.02.12.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros-tejszínhabos sütifalatok, töltött muffinok sziruppal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bibka74
bibka74 Thu, 2011-03-24 20:59

Nagyon jól néz ki,tuti kipróbálom.
Köszi!
Üdv.:bibka74

613
tojás 3 db
cukor 3 ek
zsemlemorzsa 3 ek
finomliszt 2 evőkanál
búzadara 1 evőkanál
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
víz 1 ek
sütőpor 0.5 csomag
víz 400 ml
cukor 100 g
rumaroma 20 ml
habtejszín 200 ml
tejföl 200 ml
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
eperlekvár 6 ek