Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi gesztenyés tortácskák

Karácsonyi gesztenyés tortácskák
Karácsonyi gesztenyés tortácskák
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsony estére készítettük el desszertünket.
A süteménylapokat a krémmel már előző nap össze kell álllítani, pihentetni, mert így lesz majd finom puha süteményünk szentestére.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához (1.sz.)

A piskótához (2.sz.)

A vaníliás krémhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

ajánlat

Karácsonyi gesztenyés finomság. Minden sütni szerető konyhatündér lánynak és fiúnak ajánljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük, kikeverjük a krémeket.
  2. Vaníliás krém elkészítése: 2,5 dl tejet  1 ek liszttel és 2,5 dkg cukorral simára keverünk kézi mixelővel, majd sűrűre főzzük. 10 dkg margarint 10 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt főzött krémmel és 1 cs vaníliás cukorral összedolgozzuk.
  3. Gesztenyekrém elkészítése: a krém hozzávalóit összedolgozzuk.
  4. Jól összegyúrjuk az 1. tészta hozzávalóit, majd két cipóra osztva, egyenként kisodorjuk, gáztepsi nagyságúra. A tepsi hátát megvajazzuk, rátesszük a tésztát, megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon, majd előmelegített sütőben 200 fokon, 8-10 perc alatt egyenként megsütjük, sütés után hagyjuk deszkán kihűlni.
  5. 2. tészta elkészítése: Piskótát sütünk az 1. sz. tészta tepsijében, amelyet előzőleg sütőpapírral béleltünk ki. A 200 fokra melegített sütő hőfokát a piskóta behelyezését követő 1 percen belül 150 fokra visszavesszük, majd kb. 8-10 percen belül, ha megsült, kivesszük, porcukrozott deszkára borítjuk, és a sütőpapírt még melegen lehúzzuk a piskótáról. Hagyjuk kihűlni.
  6. Összeállítás: Tálcán alulra 1 kakaós lapot helyezünk, megkenjük a fehér vaníliás krémmel, erre tesszük a piskótát, amit megkenünk a gesztenyés krémmel, majd ráhelyezzük a 2. kakaós lapot. Az elkészült, krémmel töltött lapokat egy estén át hideg helyen pihentetjük, dermesztjük, majd egy 10 cm-es formával (fánkszaggató) kis tortácskákat vágunk ki.
  7. Elkészítjük a csokoládés glazúrt, majd a tortácskák tetejét csokoládéval bevonjuk. (Aki nagyon szereti a csokit, a tortácskákat körben is bevonhatja.)
  8. Tetszés szerint (kókuszreszelékkel) díszítjük.
 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 724
elküldve: 1
receptkönyvben: 143
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

különleges piskótás-kakaólapos gesztenyés sütemény, ünnepi gesztenyés sütemény, vaníliás-gesztenyés tortácska

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

taksi
Mártika és Feri / taksi Fri, 2010-10-22 07:19

Kedves Dius!

Köszönöm kérdésedet.
A 6. pontban olvashatod "10 cm-es formával (fánkszaggató) kis tortácskákat vágunk ki."
Szóval fánkszaggatóval, semmi extra.

Kellemes sütés-főzést kíván:
Ferenc

1503
finomliszt 37 dkg
margarin 10 dkg
disznózsír 7.5 dkg
cukor 7.5 dkg
tojás 1 db
cukrozatlan kakaópor 1 ek
szalalkáli 1 kávéskanál
tej 4 ek
vaj 1 ek
tojás 6 db
porcukor 18 dkg
finomliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tej 2.5 dl
finomliszt 1 evőkanál
cukor 2.5 dkg
margarin 10 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
gesztenyemassza 15 dkg
vaj 7 dkg
porcukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 0.5 ek
habtejszín 1 dl
rum 5 ml
tortabevonó 10 dkg
kókuszreszelék 10 dkg