r
Nosalty Logó

Karácsonyi gesztenyés tortácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Karácsonyi gesztenyés tortácskák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához (1.sz.)

A piskótához (2.sz.)

A vaníliás krémhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Összesen 1506 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához (1.sz.)

A piskótához (2.sz.)

A vaníliás krémhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Összesen 9020 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához (1.sz.)

A piskótához (2.sz.)

A vaníliás krémhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Összesen 356 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    79.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.8 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    486 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 1506 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    478.1 g
  • Telített zsírsav
    213 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5779.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    1244 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    2457 mg
  • Nátrium
    1227 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1067.1 g
  • Cukor
    562 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    440 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3036 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    1170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2916 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1439 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1837 micro
Összesen 9020 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 356 Kcal

Hozzávalók

A tésztához (1.sz.)

A piskótához (2.sz.)

A vaníliás krémhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához (1.sz.)

  1. Elkészítjük, kikeverjük a krémeket.
  2. Vaníliás krém elkészítése: 2,5 dl tejet 1 ek liszttel és 2,5 dkg cukorral simára keverünk kézi mixelővel, majd sűrűre főzzük. 10 dkg margarint 10 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt főzött krémmel és 1 cs vaníliás cukorral összedolgozzuk.
  3. Gesztenyekrém elkészítése: a krém hozzávalóit összedolgozzuk.
  4. Jól összegyúrjuk az 1. tészta hozzávalóit, majd két cipóra osztva, egyenként kisodorjuk, gáztepsi nagyságúra. A tepsi hátát megvajazzuk, rátesszük a tésztát, megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon, majd előmelegített sütőben 200 fokon, 8-10 perc alatt egyenként megsütjük, sütés után hagyjuk deszkán kihűlni.
  5. 2. tészta elkészítése: Piskótát sütünk az 1. sz. tészta tepsijében, amelyet előzőleg sütőpapírral béleltünk ki. A 200 fokra melegített sütő hőfokát a piskóta behelyezését követő 1 percen belül 150 fokra visszavesszük, majd kb. 8-10 percen belül, ha megsült, kivesszük, porcukrozott deszkára borítjuk, és a sütőpapírt még melegen lehúzzuk a piskótáról. Hagyjuk kihűlni.
  6. Összeállítás: Tálcán alulra 1 kakaós lapot helyezünk, megkenjük a fehér vaníliás krémmel, erre tesszük a piskótát, amit megkenünk a gesztenyés krémmel, majd ráhelyezzük a 2. kakaós lapot. Az elkészült, krémmel töltött lapokat egy estén át hideg helyen pihentetjük, dermesztjük, majd egy 10 cm-es formával (fánkszaggató) kis tortácskákat vágunk ki.
  7. Elkészítjük a csokoládés glazúrt, majd a tortácskák tetejét csokoládéval bevonjuk. (Aki nagyon szereti a csokit, a tortácskákat körben is bevonhatja.)
  8. Tetszés szerint (kókuszreszelékkel) díszítjük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15161
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 29.

Ajánló

Karácsonyi gesztenyés finomság. Minden sütni szerető konyhatündér lánynak és fiúnak ajánljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi gesztenyés tortácskák
Mártika és Feri 107 recept

Karácsony estére készítettük el desszertünket. A süteménylapokat a krémmel már előző nap össze kell álllítani, pihentetni, mert így lesz majd finom puha süteményünk szentestére.

Hozzávalók

A tésztához (1.sz.)

A piskótához (2.sz.)

A vaníliás krémhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek