r
Nosalty Logó

Töltött patiszon

scarlett69
Töltött patiszon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Patiszon előkészítése

Töltelék

963
Kalória
131.7g
Fehérje
27.8g
Szénhidrát
35.1g
Zsír
3846.1g
Víz
396.5g
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
14g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Patiszon előkészítése

Töltelék

Összesen 963 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Patiszon előkészítése

Töltelék

Összesen 963 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Patiszon előkészítése

Töltelék

Összesen 22 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7971 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    5639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    3846.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9902 micro
Összesen 963 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7971 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    5639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    3846.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9902 micro
Összesen 963 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 22 kcal

Elkészítés

Patiszon előkészítése

  1. A patiszont megmossuk és megpucoljuk, ügyelve arra, hogy az alakját megtartsa. A közepét egy éles kés segítségével, kivágjuk, magjait kanállal kikaparjuk.
  2. Forraljuk fel a vizet a sóval és az ecettel. Mikor forr, tegyük bele a patiszont és 5 percen át főzzük. Közben olajozzunk ki egy kerek jénait, amibe belefér a patiszon. Mikor letelt az 5 perc, vegyük ki a vízből és tegyük az előkészített jénaiba.

Töltelék

  1. A megtisztított hagymát kockázzuk fel, majd az olajon pirítsuk üvegesre a fokhagymával együtt. Rátesszük a húst is és fehéredésig pirítjuk.
  2. Ha megvan, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát is. Ezekkel is összepirítjuk és lehúzzuk a tűzhelyről. A töltelékkel jó tömören kitömjük a tököt.
  3. Tetejére sajtot reszelünk, és 180 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül kb. 1 órán át sütjük, vagy míg szép piros lesz a teteje. Tálaláskor reszelt sajtot, vagy tzatzikit kínálhatunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...