r
Nosalty Logó

Töltött patiszon

scarlett69
Töltött patiszon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Patiszon előkészítése

Töltelék

963
Kalória
131.7g
Fehérje
27.8g
Szénhidrát
35.1g
Zsír
3846.1g
Víz
396.5g
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
14g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Patiszon előkészítése

Töltelék

Összesen 963 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Patiszon előkészítése

Töltelék

Összesen 963 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Patiszon előkészítése

Töltelék

Összesen 22 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7971 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    5639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    3846.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9902 micro
Összesen 963 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7971 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    5639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    3846.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9902 micro
Összesen 963 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 22 kcal

Elkészítés

Patiszon előkészítése

  1. A patiszont megmossuk és megpucoljuk, ügyelve arra, hogy az alakját megtartsa. A közepét egy éles kés segítségével, kivágjuk, magjait kanállal kikaparjuk.
  2. Forraljuk fel a vizet a sóval és az ecettel. Mikor forr, tegyük bele a patiszont és 5 percen át főzzük. Közben olajozzunk ki egy kerek jénait, amibe belefér a patiszon. Mikor letelt az 5 perc, vegyük ki a vízből és tegyük az előkészített jénaiba.

Töltelék

  1. A megtisztított hagymát kockázzuk fel, majd az olajon pirítsuk üvegesre a fokhagymával együtt. Rátesszük a húst is és fehéredésig pirítjuk.
  2. Ha megvan, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát is. Ezekkel is összepirítjuk és lehúzzuk a tűzhelyről. A töltelékkel jó tömören kitömjük a tököt.
  3. Tetejére sajtot reszelünk, és 180 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül kb. 1 órán át sütjük, vagy míg szép piros lesz a teteje. Tálaláskor reszelt sajtot, vagy tzatzikit kínálhatunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek