Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúróval töltött sült tök

Juhtúróval töltött sült tök
Juhtúróval töltött sült tök
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mai nap a boltban válogatva kezembe került egy nagyon zsenge tök. Korábban már láttam pár töltött tökös receptet, sőt nemrégiben édesanyám is készített egy darált húsos változatot, de én most két napnyi töltött káposzta evés után valami egyszerűre, de mégis finomra vágytam. Megláttam a juhtúrót, és úgy gondoltam, nem fognak összeveszni. :) Itthon aztán megleltem egy kevés maradék bacont, amit fel kellett már használni, így kiegészítettem a juhtúrós töltelék gondolatát egy kis baconnel. :) Természetesen ez elhagyható, de szerintem nem érdemes, feldobja egy kicsit az ízeket. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt megpucoljuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd az ételízesítővel feltesszük főni. A túl zsenge tököt ne főzzük teljesen meg, mert túl puha lesz, és szét fog esni. Ha megfőtt, külön tálra tesszük.
  2. Míg fő a tök, elkészítjük a tölteléket. A burgonyákat megtisztítjük, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Mikor megfőtt,  összetörjük. Ehhez adjuk hozzá a szétmorzsolt juhtúrót, a tojást, és a margarint (illetve vajat). Készíthetjük úgy is, hogy némi kaprot szórunk bele, és aki kívánja, tehet a masszába egy kevés sót is, vigyázva, mert a túró maga sós. 
  3. A bacont zsiradék hozzáadása nélkül egy serpenyőben megpirítjuk kissé, majd hozzáadjuk a juhtúrós masszához. 
  4. A korábban megfőzött tököt tepsibe tesszük. Megöntözhetjük pár csepp olívaolajjal, nem fogja elrontani, én nem tettem, mert a főzés során elég nedvességet vett fel nekem. A tökszeleteket megtöltjük a juhtúrós-baconös masszával, és 10 percre a sütőbe toljuk. 
  5. Én kaporral ízesített, borssal megszórt tejfölt kínáltam még mellé, kellemesen kiegészített minden ízt. Ezt a kapros tejfölt akár rá is önthetjük, mielőtt megsütjük, akkor megint más ízélményt kapunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 909
elküldve: 4
receptkönyvben: 69
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Narancshéj_Netti

Mióta szakács: 2012.06.19.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött tök tejfölös szósszal, juhtúrós tök töltve, baconös tejfölös tök

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

497
közönséges tök 1 közepes db
juhtúró 125 g
burgonya 2 db
margarin 0.5 ek
tojás 1 db
ételízesítő 2 ek
kapor 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 85 g
bacon 3 dkg