Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött tök sajtmártásban

Töltött tök sajtmártásban
Töltött tök sajtmártásban
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran kerül asztalra ez az étel. Hol tökkel, hol cukkinivel. A beltartalom is változhat attól függően, mi van a hűtőben. Ettől jó ez az étel.

hozzávalók / 4 adag

Tök

Mártás

Szólj hozzá!

elkészítés

Tök

  1. Megtisztítjuk a tököt. A végéig levágjuk a végeit. Ha nem fiatal, a héját lepucoljuk. Hosszában kettévágjuk, majd kiszedjük a magos részét. A fiatal tök magjai finom roppanósak, félretesszük. A tökfeleket besózva tepsibe rakjuk.
  2. Előkészítjük a gombát. Megmossuk, és durva lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A hagyma szárát apróra vágjuk. Zsiradékon megpirítjuk. Hozzátesszük a tök belét és a gombát is. Nagy lángon együtt pirítjuk. Közben sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. A gomba és a tök levét fog ereszteni. Addig pirítjuk nagy lángon kevergetve, amíg zsírjára pirul.
  4. A tökös gombás keverékbe végül beletesszük a húst, és félig megpirítjuk. Nem kell teljesen megsütni. Aki nem akar ezzel bíbelődni, nyersen is használhatja.
  5. Ha kissé kihűlt a keverék, adjuk hozzá tojást, az apróra vágott petrezselymet és a főtt rizst. Majd ezt a masszát tömködjük bele a kivájt tökökbe. Púpozzuk a tetejére, ha sok lenne.

Mártás

  1. A zsiradékon a lisztet pirítsuk meg. Majd hideg tejjel és vízzel öntsük fel. Keverjük el csomómentesre.
  2. Amikor kezd kissé sűrűsödni, adjuk hozzá a tejfölt és a reszelt sajtot. Ízlés szerint sózzuk.
  3. Amikor besűrűsödik, óvatosan öntsük a tökökre.
  4. Az egészét forró sütőbe tolva kb. 1 órát sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 599
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Konczsuzsi

Mióta szakács: 2009.04.11.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
receptverseny: #HÁZIMENZA receptverseny
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
szezon: nyár
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált húsos tök

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

765
közönséges tök 1 közepes db
disznózsír 3 ek
darált sertéshús 250 g
csiperkegomba 3 közepes db
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
újhagyma zöldje 1 közepes db
rizs 200 g
disznózsír 3 ek
finomliszt 3 ek
víz 2 dl
tej 3 dl
trappista sajt 100 g
tejföl 4 ek
0 ízlés szerint