Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött tökhajó

Töltött tökhajó
Töltött tökhajó
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A főzőtök ilyenkor frissen a legfinomabb (és a legolcsóbb). Jött az ötlet, hogy ma ez lesz ebédre. Nagyon finom, a 11 hónapos kislányom is jóízűen ette. :)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Én néhány tökhajóra tettem pár szem olajbogyót (a képen az egyik tökön látszik is), ami nagyon finom plusz ízt adott az ételnek. De gombával is finom lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apró kockákra szeleteljük, és forró olajban üvegesre pároljuk.
  2. Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, majd lassú lángon fedő alatt készre pároljuk.
  3. Ezidő alatt a tököket meghámozzuk. Hosszában félbevágjuk, és a közepét kanállal kikaparjuk: olyanok legyenek, mint egy csónak.
  4. Egy nagy tepsit megszórunk zsemlemorzsával, és rátesszük a tököket.
  5. Ha kész a hús, hozzáöntjük a tejszínt, és kb. 5-10 percig főzzük.
  6. Ezzel megtöltjük a tököket, a tetejére pedig reszelt sajtot szórunk.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 50x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 37 087
elküldve: 7
receptkönyvben: 143
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Huaniko

Mióta szakács: 2012.04.25.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
babakonyha: baba 8-12 hónap
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes hússal töltött tök, sütőben sült töltött tök, húsos-sajtos tök töltve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

toth_eni
toth_eni Mon, 2016-08-22 20:13

Kedves Anikó!
Köszönöm szépen a receptet! Isteni finom lett!!!!! A húsba én tettem egy kicsi delikátot és fűszerpaprikát is, nagyon-nagyon jó lett így. Egy biztos, nem utoljára került az asztalunkra ez az étel! :D

huaniko
Huaniko / huaniko Fri, 2012-07-20 16:55

Kedves Eszter! Köszönöm, hogy megosztottad ezt velem, örülök neki! :) Füstölt sajttal is isteni lehet, az ad még egy kis plusz ízt ennek a finom ételnek. Legközelebb azzal fogom készíteni én is :) További szép nyarat kívánok!

kisseszter79
Kiseszti / kisseszter79 Fri, 2012-07-20 13:24

Kedves Anikó!
De jó!!! Pont így néz ki az is, amit a nagynéném csinál mindig a Balatonon nyáron...
Ő hagymát is tesz bele, és a tetejére füstölt sajtot reszel. Nosztalgiázom...
Ez egy nagyon finom módja a tök elkészítésnek, jó hogy feltetted a receptet!
Üdv:
eszter

728
vöröshagyma 2 kis fej
napraforgó olaj 2 ek
darált sertéshús 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
közönséges tök 4 közepes db
zsemlemorzsa 4 ek
sajt 10 dkg