r
Nosalty Logó

Töltött tökhajó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött tökhajó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 728 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2184 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 48 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2022.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1027.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    826 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2582 micro
Összesen 728 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    144.4 g

Zsír

  • Összesen
    119.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6068.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1567 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    684 mg
  • Foszfor
    2361 mg
  • Nátrium
    1298 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    3081.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    524 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    591 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2477 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7745 micro
Összesen 2184 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apró kockákra szeleteljük, és forró olajban üvegesre pároljuk.
  2. Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, majd lassú lángon fedő alatt készre pároljuk.
  3. Ezidő alatt a tököket meghámozzuk. Hosszában félbevágjuk, és a közepét kanállal kikaparjuk: olyanok legyenek, mint egy csónak.
  4. Egy nagy tepsit megszórunk zsemlemorzsával, és rátesszük a tököket.
  5. Ha kész a hús, hozzáöntjük a tejszínt, és kb. 5-10 percig főzzük.
  6. Ezzel megtöltjük a tököket, a tetejére pedig reszelt sajtot szórunk.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 50x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 49722
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 20.

Ajánló

Én néhány tökhajóra tettem pár szem olajbogyót (a képen az egyik tökön látszik is), ami nagyon finom plusz ízt adott az ételnek. De gombával is finom lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A főzőtök ilyenkor frissen a legfinomabb (és a legolcsóbb). Jött az ötlet, hogy ma ez lesz ebédre. Nagyon finom, a 11 hónapos kislányom is jóízűen ette. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...