Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött tök bulgurral

Töltött tök bulgurral
Töltött tök bulgurral
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A megszokott rizst lecseréltem bulgurrra a töltelékben. A bulgur egy lassan felszívódó, egészséges szénhidrát.

hozzávalók / 6 adag

tökhöz

bulgurhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököket meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk. A bulgurt egy tálba mérjük, és leöntjük 2 dl forró vízzel.
  2. A töltelékhez a zsiradékon lepirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a húst, tovább pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, felöntjük vízzel, és beletesszük a kockára vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt 15-20 percig pároljuk.
  3. Összekeverjük a beáztatott bulgurral, öt percig még főzzük fedő nélkül.
  4. A végén beleszórjuk az apróra vágott kaprot (4-5 szálat tegyünk félre a díszítéshez). Egy vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük a megtöltött tököket, öntsünk alá egy kis vizet. A tetejére tejfölt kanalazunk, a maradék kaporral díszítjük.
  5. Alufóliával lefedve megsütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 2 595
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cecil

Mióta szakács: 2015.06.09.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

bulgurral és darált hússal töltött tök, tejfölös töltött tök, töltött tök bulgurral és hússal készítve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

307
közönséges tök 2 kis db
víz 4 dl
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
darált sertéshús 50 dkg
fűszerpaprika 1 teáskanál
paradicsom 2 közepes db
2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
kapor 5 ek
tejföl 20 dkg
bulgur 5 dkg
víz 2 dl