r
Nosalty Logó

Töltött tök bulgurral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Cecil
Töltött tök bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tökhöz

bulgurhoz

Összesen 309 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tökhöz

bulgurhoz

Összesen 1856 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tökhöz

bulgurhoz

Összesen 78 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 309 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    118.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6158.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    3593 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1823.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1386 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1767 micro
Összesen 1856 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    217 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 78 Kcal

Hozzávalók

tökhöz

bulgurhoz

Elkészítés

tökhöz

  1. A tököket meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk. A bulgurt egy tálba mérjük, és leöntjük 2 dl forró vízzel.
  2. A töltelékhez a zsiradékon lepirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a húst, tovább pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, felöntjük vízzel, és beletesszük a kockára vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt 15-20 percig pároljuk.
  3. Összekeverjük a beáztatott bulgurral, öt percig még főzzük fedő nélkül.
  4. A végén beleszórjuk az apróra vágott kaprot (4-5 szálat tegyünk félre a díszítéshez). Egy vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük a megtöltött tököket, öntsünk alá egy kis vizet. A tetejére tejfölt kanalazunk, a maradék kaporral díszítjük.
  5. Alufóliával lefedve megsütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3132
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A megszokott rizst lecseréltem bulgurrra a töltelékben. A bulgur egy lassan felszívódó, egészséges szénhidrát.

Hozzávalók

tökhöz

bulgurhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek