Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött tök 6.- kapormártással

Töltött tök 6.- kapormártással
Töltött tök 6.- kapormártással
110 perc / előkészület: 30 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nincs kéznél tök, akkor úgy is jó, hogy a töltelék-golyókat megcsináljuk, és azokat sorba rakjuk a kivajazott tepsiben.

hozzávalók / 4 adag

A töltött tökhöz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fej hagymát apróra vágjuk, és egy nagyon kevés olajon lepirítjuk. Kicsit hagyjuk hűlni.
  2. A darált húst összekeverjük a hagymával, az összenyomott fokhagymával, sóval, borssal, 2 tojással. A beáztatott zsemlét kicsavarjuk, és beletesszük az összevágott petrezselyemzölddel együtt. Mindezt jól összekeverjük.
  3. A meghámozott tököt 1,5 cm vastagságra vágjuk, kivajazott tepsibe rakjuk egymás mellé. A tölteléket golyókra formázzuk, és a kirakott tökbe rakjuk. Ha friss a tök, 2 dl vizet öntünk alá, lefóliázzuk, és 180-200 fokos sütőbe rakjuk 3/4 órát sütni. Utána levesszük a fóliát, és addig sütjük, míg szépen megpirul.
  4. A mártáshoz az olajból és a lisztből híg világos rántást készítünk.
  5. Gyorsan beleszórjuk a felaprított kaprot, és felöntjük az előre elkészített húsleveskocka lével, hogy ne túl sűrű mártást kapjunk. Általában nem kell sózni, mert a lében van elég só.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 22 660
elküldve: 9
receptkönyvben: 225
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágica

Mióta szakács: 2010.02.27.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött tök másképp, kapormártásos töltött tök

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Timancs
Timancs Thu, 2011-07-28 11:13

Ó a kapormártás! Egyszerűen imádom!!!
Én a végén tejföllel és pár csepp citromlével szoktam pikánsabbá tenni, az elveszi a rántásos jellegét! Ha teheted própáld ki így is! A tökhöz is remekül passzol szerintem!
További jó sütést-főzést!

vészbejárat
vészbejárat Thu, 2010-07-29 13:29

Szót kérek! Elkészítettem, és nagyon ízlett az egész családomnak. Annyit módosítottam csak, hogy megsóztam kicsit a tököt is. Megtartjuk, és köszi a receptet.:)

437
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
tojás 2 db
zsemle 2 db
közönséges tök 1 kis db
petrezselyem 0.5 csokor
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 púpozott ek
leveskocka 1 db
víz 5 dl
kapor 1 csokor