r
Nosalty Logó

Töltött tök 6.- kapormártással

Ágica
Töltött tök 6.- kapormártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltött tökhöz

A mártáshoz

437
Kalória
33.9g
Fehérje
24.4g
Szénhidrát
22.6g
Zsír
351.1g
Víz
168.8g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltött tökhöz

A mártáshoz

Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltött tökhöz

A mártáshoz

Összesen 1747 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltött tökhöz

A mártáshoz

Összesen 93 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    351.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.4 g

Zsír

  • Összesen
    90.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5722.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1636 mg
  • Nátrium
    2749 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1404.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    989 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1355 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2515 micro
Összesen 1747 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

A töltött tökhöz

  1. A fej hagymát apróra vágjuk, és egy nagyon kevés olajon lepirítjuk. Kicsit hagyjuk hűlni.
  2. A darált húst összekeverjük a hagymával, az összenyomott fokhagymával, sóval, borssal, 2 tojással. A beáztatott zsemlét kicsavarjuk, és beletesszük az összevágott petrezselyemzölddel együtt. Mindezt jól összekeverjük.
  3. A meghámozott tököt 1,5 cm vastagságra vágjuk, kivajazott tepsibe rakjuk egymás mellé. A tölteléket golyókra formázzuk, és a kirakott tökbe rakjuk. Ha friss a tök, 2 dl vizet öntünk alá, lefóliázzuk, és 180-200 fokos sütőbe rakjuk 3/4 órát sütni. Utána levesszük a fóliát, és addig sütjük, míg szépen megpirul.
  4. A mártáshoz az olajból és a lisztből híg világos rántást készítünk.
  5. Gyorsan beleszórjuk a felaprított kaprot, és felöntjük az előre elkészített húsleveskocka lével, hogy ne túl sűrű mártást kapjunk. Általában nem kell sózni, mert a lében van elég só.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha nincs kéznél tök, akkor úgy is jó, hogy a töltelék-golyókat megcsináljuk, és azokat sorba rakjuk a kivajazott tepsiben.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...