Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött tök kaporszósszal Zsanna konyhájából

Töltött tök kaporszósszal Zsanna konyhájából
Töltött tök kaporszósszal Zsanna konyhájából
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű nyári étel, amit szinte mindenki másképp készít. Ez az én verzióm.  Remélem, kipróbáljátok, és nálatok is sikert arat.

A sóval csak csínján, nehogy a sajt miatt túl sós legyen...

Mi hidegen és melegen is nagyon szeretjük.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Gyerekeknek limonádéval vagy friss vízzel, felnőtteknek hűs fröccsel vagy sörrel ajánlom...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először megtisztítjuk a tököket, majd félbevágjuk, és kikanalazzuk a magházukat.

  2. A darált húst összedolgozzuk a megreszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással és a fűszerekkel.

  3. A töltelékhez adunk még a zsemlemorzsát és kb. 5 dkg reszelt sajtot.

  4. A kész masszát a tökök belsejébe kanalazzuk, szépen eligazgatjuk, majd mindnek sajttal szórjuk meg a tetejét.

  5. A töltött tököket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

  6. Ha nem fért bele a tökökbe az összes töltelék, akkor a maradékból gombócokat formázunk, és a tökök mellé tesszük.

  7. Míg a tök sül, elkészítjük a kaporszószt: először felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk.

  8. 1 dl forró tejet apránként a pirított liszthez adunk, közben folyamatosan keverjük, nehogy csomós legyen.

  9. Ha besűrűsödött a szósz alapja, a finomra vágott kaprot is belekeverjük.

  10. Lezárjuk a tűzhelyet, és ha egy kicsit kihűlt a szósz, a tejfölt is hozzáadjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 964
elküldve: 2
receptkönyvben: 58
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna

Mióta szakács: 2012.01.13.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált hússal töltött tök, cukkini töltve kapormártással, fasírttal töltött tök

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsanna80
Zsanna / Zsanna80 Sun, 2013-05-26 19:29

Szia!
Én a darált húsos masszát nyersen töltöm a tökbe, a sütőben tökéletesen átsül.
Mint írtam, ez csak az én verzióm, de van olyan ismerősöm, aki a töltelék összetevőit először összepirítja egy kicsit vagy más összetevőket (is) kever hozzá.
Próbáld ki bátran akár így is, úgy is... :-)
Jó kísérletezést!

492
közönséges tök 4 kis db
darált sertéshús 45 dkg
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint
sajt 30 dkg
tojás 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 3 ek
tejföl 175 g
kapor 2 csokor
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 1 dl