Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés-brokkolikrémes cannelloni

Csirkés-brokkolikrémes cannelloni
Csirkés-brokkolikrémes cannelloni
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta vágytam már cannellonira, mert nagyon finom és különleges tészta. A recept a saját kis agyamból pattant ki :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A zöld szószhoz

A fehér szószhoz

ajánlat

Száraz fehérbort ajánlanék italnak. Valljuk be, ez egy igazán pepecselős munka, ami a cannellonik töltögetését illeti, így aki ettől meg akarja kímélni magát, adhatja a szószt bármilyen más olasz tésztához is (pl. penne kiváló).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben 20 perc alatt puhára főzzük.
  2. Eközben az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a szalonnát és addig sütjük, míg zsírjára nem pirul.
  3. A csirkemellet nagyon apróra (1 cm-es kockákra) vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymás szalonnához.
  4. Ezután következik a zúzott fokhagyma, majd enyhén sózunk-borsozunk.
  5. A puhára főzött brokkolit leszűrjük, majd a főzőtejszínnel együtt krém állagúra turmixoljuk. Hozzáadjuk a csirkéhez.
  6. A zöld szószt pár perc alatt összeforraljuk a csirkével, majd liszttel behabarjuk. Ha kész, félretesszük hűlni, amíg elkészítjük a fehér szószt.
  7. A fehér szósz nagyon hasonló a besamell mártáshoz, de valamivel hígabb: Egy kis edényben a vajat felolvasztjuk, majd belekeverjük a lisztet és nagyon lassú tűzön pirítani kezdjük. Az előzőleg felmelegített főzőtejszínt apránként hozzákeverjük (állandó keverés). Amikor már sima a szószunk, a meleg vizet is belekeverjük. A levesalapot 1-2 perc alatt felolvasztjuk a szószban, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítünk. (ha úgy érezzük, túl sűrű a mártás, még vízzel hígíthatunk). A szószra fedőt teszünk és melegen tartjuk.
  8. A brokkolikrémes-csirkés szószt habzsákba töltjük (nem teszünk rá semmilyen kinyomócsövet, vagy a legnagyobb lyukút használjuk, hogy kiférjenek a csirkedarabok).
  9. A zöld szószt egyenként a cannellonnikba töltjük, és a cannellonikat egymás mellé fektetjük egy tűzálló tepsibe. Ezt addig csináljuk, míg a cannellonni el nem fogy, vagy a tál meg nem telik a töltött cannellonival.
  10. A cannellonikat leöntjük a forró fehér szószunkkal, igyekezzünk, hogy mindenhova egyformán kerüljön. (Itt fontos, hogy a fehér szószunk elég híg legyen, hogy alulra-felülre jusson belőle.)
  11. Reszelt sajtot reszelünk a tetejére, és a tálat alufóliával fedjük be. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 093
elküldve: 7
receptkönyvben: 83
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkével és brokkolival töltött cannelloni, brokkolis-csirkés cannelloni, cannelloni csirkével és brokkolival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1087
cannelloni 300 g
trappista sajt 150 g
brokkoli 1 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
csirkemell filé 600 g
császárszalonna 100 g
főzőtejszín 2.5 dl
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
vaj 3 dkg
főzőtejszín 3 dl
víz 1 dl
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint