r
Nosalty Logó

Töltött-rántott olajbogyó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Töltött-rántott olajbogyó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1820 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 7282 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5836.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    3674 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 1820 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.2 g

Zsír

  • Összesen
    158.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23346.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    463 mg
  • Kálcium
    3981 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    753 mg
  • Foszfor
    3304 mg
  • Nátrium
    14697 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1195.2 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    640.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1697 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1278 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2892 micro
Összesen 7282 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 315 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A riccottát keverjük össze a finomra aprított fűszernövényekkel, a parmezánnal, fokhagymaporral, citromhéjjal és reszelt szerecsendióval. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd töltsük habzsákba.
  2. A magozott olívabogyókat töltsük meg a krémmel, majd hagyományos módon panírozzuk be őket. Először forgassuk meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a pankómorzsában. Ha tutira akarunk menni, hogy ne follyon ki a töltelék, panírozzuk duplán a bogyókat.
  3. Felforrósított napraforgóolajban néhány perc alatt süssük őket aranybarnára.
  4. Frissen tálaljuk, valamilyen mártogatóssal és citromszeletekkel.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 765
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 03.

Receptkategóriák

Töltött-rántott olajbogyó
Gerzsenyi Flóra 378 recept

A sült olajbogyó, azaz Olive all’Ascolana a kelet-olaszországi Le Marche régióból származik, és egy szuper antipasti. Az olívabogyót hagyományosan húsos töltelékkel töltik meg pancettát, darált húst, sajtot és fűszereket kombinálva. A nagy, zöld és lédús töltött olajbogyókat kenyérmorzsába panírozzák, és aranybarnára sütik. Mi most egy húsmentes opciót választottunk: a fűszeres ricottával töltött szemeket ropogós pankómorzsába forgattuk. A friss citromos töltelék remekül kiegészíti az olajbogyó sós, enyhén fanyar ízét. Ha még soha nem próbáltátok a rántott olajbogyót, most itt a lehetőség. Hihetetlenül egyszerű, és mindenkor megállja a helyét: lehet az egy filmezős este vagy akár egy elegáns vacsoraparti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek