r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Krisztina67
Töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 405 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1619 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 68 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    816 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 405 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2505.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    670 mg
  • Foszfor
    1260 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

VÍZ

  • Összesen
    1854.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    828 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    3263 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    3707 micro
Összesen 1619 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    187 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bulgurt kevés olajon megpirítjuk, és másfélszeres mennyiségű vízzel felöntve, sóval ízesítve és lefedve, megpároljuk.
  2. Ezután a padlizsánokat megmossuk, és egy éles késsel hosszában félbevágjuk. Kanállal kivájjuk belőle a húsát, arra ügyelve, hogy a pereménél maradjon körben kb. 1 cm vastagságú padlizsánhús.
  3. Az így kapott padlizsánkelyheket egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, olajjal átkenjük, és megszórjuk egy kevés őrölt köménymaggal. 200 °C-on 15 perc alatt pirulásig elősütjük.
  4. Míg sül a padlizsánkehely, addig a hagymát felkockázzuk és egy kevés olívaolajon elősütjük. Hozzádobjuk a kivájt és felkockázott padlizsánhúst, a darabolt rókagombát, az átnyomott fokhagymagerezdeket, a vágott petrezselymet, az aprított chili paprikát és a fűszereket, sót, borsot. Magas lángon kevergetve addig sütjük, amíg átsülnek, megpirulnak és a nedvesség kipárolódik belőlük.
  5. Mikor elkészült a ragu, hozzákeverjük az apró kockákra felvágott koktélparadicsomokat is.
  6. Összeállítjuk a tölteléket. Egy tálba öntjük a puha bulgurt, a ragut, 1/2 citrom levét, 2 kanál olajat, a fele vágott petrezselymet, ízlés szerint még egy pici sót és borsot. Összekeverjük az egészet.
  7. Az időközben megsült padlizsánhéjakat megtöltjük a töltelékkel, megszórjuk egy kevés mandulapehellyel és visszatesszük a sütőbe sülni kb. 15 percre. Mikor megpirul a teteje, akkor kivesszük a sütőből és 10 percet pihentetjük. Tálaláskor görög joghurttal áthúzzuk a padlizsánok tetejét, és petrezselyemzölddel meghintve adjuk asztalra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 194
  • Össznézettség: 1644
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött padlizsán
Krisztina67 20 recept

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.