Töltött káposzta pataki tálban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
római tál
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
48g káposztalevél12 kcal
-
83g savanyú káposzta16 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
25g rizs90 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
83g füstölt tarja150 kcal
-
23 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
33g tejföl66 kcal
Összesen
633
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
285g káposztalevél71 kcal
-
500g savanyú káposzta95 kcal
-
750g darált sertéshús1365 kcal
-
150g rizs537 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
500g füstölt tarja900 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
200g tejföl396 kcal
Összesen
3788
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
10.5g káposztalevél3 kcal
-
18.4g savanyú káposzta4 kcal
-
27.7g darált sertéshús50 kcal
-
5.5g rizs20 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
18.4g füstölt tarja33 kcal
-
0.6g mangalica zsír5 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
7.4g tejföl15 kcal
Összesen
141
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.2 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2542.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 394 mg
-
Nátrium 1936 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 271.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 344 micro
Összesen
633
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 271.5 g
Zsír
-
Összesen 204.8 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 965 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15253.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 220 mg
-
Kálcium 673 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 338 mg
-
Foszfor 2363 mg
-
Nátrium 11613 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199.9 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1626.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 460 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 230 micro
-
K vitamin: 286 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 681 micro
-
Kolin: 949 mg
-
Retinol - A vitamin: 434 micro
-
α-karotin 119 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2067 micro
Összesen
3788
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 562.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 428 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
-
500 g savanyú káposzta
-
750 g darált sertéshús
-
150 g rizs
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 ek mangalica zsír
-
2 csapott ek finomliszt
Elkészítés
- Langyos vízbe beáztatjuk a pataki tálat.
- A káposztalevelek vastag erét kivágjuk, és az ér mentén megfelezzük (így 30 db-ot kapunk).
- A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk és apró kockára vágjuk.
- A darált húshoz hozzáadjuk a megmosott rizst, a fele vöröshagymát, a fokhagymát, tojást. Sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával ízesítjük.
- Alaposan összegyúrjuk, és ha szükséges, utánfűszerezzük. (Ne feledjük, hogy a savanyú káposzta önmagában is sós, így a tölteléknek nem kell sósnak lennie.)
- A töltelékből kis adagokat csípünk, és a levél egyik sarkába rakjuk. Feltekerjük a levelet, miközben a széleket folyamatosan "betűrjük", hogy ne essen szét a töltelék.
- A pataki tál aljába tesszük az aprókáposzta harmadát. Rászórjuk a maradék vöröshagyma felét és sorban rárakjuk a töltelékeket.
- Amikor egy sor megtelt, rátesszük a maradék káposzta felét, amit megszórunk az apróra vágott vöröshagymával.
- Kb. a második réteggel el is fogy a töltelék. Ezt beborítjuk a maradék káposztával és rátesszük a feldarabolt füstölt húst.
- A zsírból és lisztből rántást készítünk, amibe pirospaprikát teszünk. Felengedjük vízzel és ráöntjük a káposztára. Vízzel felengedjük, hogy az egészet ellepje.
- Rátesszük a fedelét és hideg sütőbe tesszük főni. Kb. 2,5-3 óra alatt készül el. Közben ne feledjük az elfőtt, elpárolgott levet meleg vízzel pótolni.
- Tejföllel tálaljuk.
- Sütés ideje: 180 perc
- Receptkönyvben: 202
- Tegnapi nézettség: 27
- 7 napos nézettség: 214
- Össznézettség: 84372
- Feltöltés dátuma: 2010. december 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
Karácsonyi ajándékba pataki tálat kaptam. Recepteket keresve bukkantam erre: karácsonyi készülődéskor is jó hasznát lehet venni a pataki tálnak. Ne feledjük a vizet pótolni, mert a rizs amúgy is elissza a levét, de itt még a cserép is hozzájárult ehhez. Vigyázat! Így sütőben, lefedve sütve jobban benne maradnak az ízek, ha nagyon savanyúnak érezzük a káposztát, érdemes átmosni. A recepthez jó étvágyat és nagyon boldog Karácsonyt kívánok Mindenkinek!