r
Nosalty Logó

Töltött káposzta pataki tálban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Töltött káposzta pataki tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
római tál
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3788 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2542.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    1936 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 633 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    271.5 g

Zsír

  • Összesen
    204.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15253.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    2363 mg
  • Nátrium
    11613 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1626.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    681 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2067 micro
Összesen 3788 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyos vízbe beáztatjuk a pataki tálat.
  2. A káposztalevelek vastag erét kivágjuk, és az ér mentén megfelezzük (így 30 db-ot kapunk).
  3. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk és apró kockára vágjuk.
  4. A darált húshoz hozzáadjuk a megmosott rizst, a fele vöröshagymát, a fokhagymát, tojást. Sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával ízesítjük.
  5. Alaposan összegyúrjuk, és ha szükséges, utánfűszerezzük. (Ne feledjük, hogy a savanyú káposzta önmagában is sós, így a tölteléknek nem kell sósnak lennie.)
  6. A töltelékből kis adagokat csípünk, és a levél egyik sarkába rakjuk. Feltekerjük a levelet, miközben a széleket folyamatosan "betűrjük", hogy ne essen szét a töltelék.
  7. A pataki tál aljába tesszük az aprókáposzta harmadát. Rászórjuk a maradék vöröshagyma felét és sorban rárakjuk a töltelékeket.
  8. Amikor egy sor megtelt, rátesszük a maradék káposzta felét, amit megszórunk az apróra vágott vöröshagymával.
  9. Kb. a második réteggel el is fogy a töltelék. Ezt beborítjuk a maradék káposztával és rátesszük a feldarabolt füstölt húst.
  10. A zsírból és lisztből rántást készítünk, amibe pirospaprikát teszünk. Felengedjük vízzel és ráöntjük a káposztára. Vízzel felengedjük, hogy az egészet ellepje.
  11. Rátesszük a fedelét és hideg sütőbe tesszük főni. Kb. 2,5-3 óra alatt készül el. Közben ne feledjük az elfőtt, elpárolgott levet meleg vízzel pótolni.
  12. Tejföllel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 214
  • Össznézettség: 84372
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött káposzta pataki tálban
ze(n)derta 188 recept

Karácsonyi ajándékba pataki tálat kaptam. Recepteket keresve bukkantam erre: karácsonyi készülődéskor is jó hasznát lehet venni a pataki tálnak. Ne feledjük a vizet pótolni, mert a rizs amúgy is elissza a levét, de itt még a cserép is hozzájárult ehhez. Vigyázat! Így sütőben, lefedve sütve jobban benne maradnak az ízek, ha nagyon savanyúnak érezzük a káposztát, érdemes átmosni. A recepthez jó étvágyat és nagyon boldog Karácsonyt kívánok Mindenkinek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...