Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött kakasmell hagymamártással és újburgonyával

Töltött kakasmell hagymamártással és újburgonyával
Töltött kakasmell hagymamártással és újburgonyával
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először anyukám csinálta, és nagyon megtetszett, a lányom imádja, és nagyon szép színes is!

hozzávalók / 4 adag

A kakasmellhez

A hagymamártáshoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megdörzsöljük, és megmossuk, egy kevés olajjal és tengeri sóval megszórva, berakjuk a sütőbe.
  2. A hússzeletekbe zsebet vágunk, majd a sonkacsíkokat és a paprikacsíkokat belerakjuk, sózzuk és borsozzuk, vigyázzunk, mert ha a sonka sós, nehogy túlsózzuk a húst.
  3. Hústűvel összetűzzük, kevés olajon megpirítjuk az oldalukat, és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk.
  4. A mártáshoz az olajon megdínszteljük a vöröshagymát, majd a pórészeleteket, a fokhagymát pépesen belerakjuk, ételízesítővel ízesítjük, a liszttel és a vízzel simára keverjük, és kb. 5 percig pároljuk.
  5. Botmixerrel összeturmixoljuk, és a tejszínt hozzáadva átforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Külön tálaljuk. 
  6. A díszítésnél a salátára és a citromfűre halmozzuk a krumplit, köré a húst, melyet ferdén szeletelünk, és a maradék összekockázott paprikával és paradicsommal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá :-)!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 059
elküldve: 3
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kidori

Mióta szakács: 2011.05.04.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kakastekercs snidlinges-póréhagymás töltelékkel, töltött kakasmell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

680
kakas 60 dkg
bacon 10 dkg
piros kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
újkrumpli 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
póréhagyma 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
snidling 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
finomliszt 2 evőkanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 4 dl
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
koktélparadicsom 5 db
salátalevél 4 közepes db
citromfű 0 ízlés szerint
paprika 1 db