r
Nosalty Logó

Töltött kacsamell vörösborban párolt körtével

Évi néni
Töltött kacsamell vörösborban párolt körtével
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltött kacsamellhez vörösborban

A párolt körtéhez

A burgonyakörethez

1255
Kalória
101.1g
Fehérje
107.4g
Szénhidrát
37.6g
Zsír
770.3g
Víz
838.1g
Koleszterin
9.6g
Élelmi rost
56.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött kacsamellhez vörösborban

A párolt körtéhez

A burgonyakörethez

Összesen 1255 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött kacsamellhez vörösborban

A párolt körtéhez

A burgonyakörethez

Összesen 2510 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött kacsamellhez vörösborban

A párolt körtéhez

A burgonyakörethez

Összesen 72 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2352 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1213 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    770.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12130 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    882 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12127 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 1255 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4703.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2427 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    214.8 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1540.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24259 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    111 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1763 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24254 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 2510 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

A töltött kacsamellhez vörösborban

  1. A kacsamájat 1 órára tejbe áztatjuk.
  2. A kacsamellek bőrös oldalát beírdaljuk vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk, majd a húst középen felnyitjuk, a tejbe áztatott kacsamájat beletesszük, majd visszacsukjuk a húst, és vagy hústűvel összetűzzük, vagy zsineggel összekötjük.
  3. A hús bőrös oldalát először, majd a másikat is 3-3 perc alatt átjütjük egy vastag falú lábasban, majd feltöltjük az edényt kacsazsírral, hogy a húst ellepje, és 130 fokos sütőbe tesszük 1- 1,5 órára.
  4. Egy lábasban 1 kanál vajat felolvasztunk, beletesszük a megpucolt egész körtéket, ráöntünk 2 dl félédes vörösbort, mézet, citromlevet, fűszereket és lassú tűzön fedő alatt pároljuk, meg-megforgatva, míg megpuhul.
  5. A burgonyákat héjasan megmossuk, négybe vágjuk őket, tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk rozmaringgal, 3-4 ek kacsazsírt teszünk alá, lefedjük fóliával, és 200 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük, majd a fóliát levéve néhány perc alatt kicsit megpirítjuk őket.
  6. Tálalásnál a körte párolólevét esetleg kis vörösborzselét adhatunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Ma megtanultam, hogy soha ne tervezzek úgy főzési időt, hogy közben elmegyek otthonról. Bedagasztottam egy kenyértésztát, odatettem a sültet 130 fokon, majd elmentem a Margitszigetre a fiammal, hogy lemérjem az aznapi futóedzésének részidejét. Ez rendben is lett volna, de amikor hazaértünk, az udvaron összetalálkoztunk egyik nem kevés szavú szomszédunkkal, aki hosszasan beszélgetett velem még, mielőtt kikönyörögtem tőle a távozást. Lélekszakadva trappoltam fel a lépcsőn, és vadul szimatoltam a levegőt. Szerencsére nem történt nagy baj, de szívesebben fogyasztottam volana az ebédet, ha kevesebbet sül. Így jó 2 órát töltött a hús a sütőben, szerencsére csak 130 fokon. Mindenesetre így is ízlett a fiamnak. Ez volt a jól megérdemelt jutalma a futásért.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek