r
Nosalty Logó

Töltött kacsamell vörösborban párolt körtével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Töltött kacsamell vörösborban párolt körtével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött kacsamellhez vörösborban

A párolt körtéhez

A burgonyakörethez

Összesen 1255 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött kacsamellhez vörösborban

A párolt körtéhez

A burgonyakörethez

Összesen 2510 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött kacsamellhez vörösborban

A párolt körtéhez

A burgonyakörethez

Összesen 72 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2352 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1213 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    770.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12130 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    882 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12127 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 1255 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4703.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2427 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.8 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1540.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24259 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    111 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1763 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24254 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 2510 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

A töltött kacsamellhez vörösborban

A párolt körtéhez

A burgonyakörethez

Elkészítés

A töltött kacsamellhez vörösborban

  1. A kacsamájat 1 órára tejbe áztatjuk.
  2. A kacsamellek bőrös oldalát beírdaljuk vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk, majd a húst középen felnyitjuk, a tejbe áztatott kacsamájat beletesszük, majd visszacsukjuk a húst, és vagy hústűvel összetűzzük, vagy zsineggel összekötjük.
  3. A hús bőrös oldalát először, majd a másikat is 3-3 perc alatt átjütjük egy vastag falú lábasban, majd feltöltjük az edényt kacsazsírral, hogy a húst ellepje, és 130 fokos sütőbe tesszük 1- 1,5 órára.
  4. Egy lábasban 1 kanál vajat felolvasztunk, beletesszük a megpucolt egész körtéket, ráöntünk 2 dl félédes vörösbort, mézet, citromlevet, fűszereket és lassú tűzön fedő alatt pároljuk, meg-megforgatva, míg megpuhul.
  5. A burgonyákat héjasan megmossuk, négybe vágjuk őket, tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk rozmaringgal, 3-4 ek kacsazsírt teszünk alá, lefedjük fóliával, és 200 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük, majd a fóliát levéve néhány perc alatt kicsit megpirítjuk őket.
  6. Tálalásnál a körte párolólevét esetleg kis vörösborzselét adhatunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5659
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött kacsamell vörösborban párolt körtével
Évi néni 1830 recept

Ma megtanultam, hogy soha ne tervezzek úgy főzési időt, hogy közben elmegyek otthonról. Bedagasztottam egy kenyértésztát, odatettem a sültet 130 fokon, majd elmentem a Margitszigetre a fiammal, hogy lemérjem az aznapi futóedzésének részidejét. Ez rendben is lett volna, de amikor hazaértünk, az udvaron összetalálkoztunk egyik nem kevés szavú szomszédunkkal, aki hosszasan beszélgetett velem még, mielőtt kikönyörögtem tőle a távozást. Lélekszakadva trappoltam fel a lépcsőn, és vadul szimatoltam a levegőt. Szerencsére nem történt nagy baj, de szívesebben fogyasztottam volana az ebédet, ha kevesebbet sül. Így jó 2 órát töltött a hús a sütőben, szerencsére csak 130 fokon. Mindenesetre így is ízlett a fiamnak. Ez volt a jól megérdemelt jutalma a futásért.

Hozzávalók

A töltött kacsamellhez vörösborban

A párolt körtéhez

A burgonyakörethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...