r
Nosalty Logó

Fehérborban párolt kacsamell fügével

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Fehérborban párolt kacsamell fügével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 679 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2713 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 679 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    295.4 g

Zsír

  • Összesen
    96.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5579.9 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    3352 mg
  • Nátrium
    1203 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1725.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 2713 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamelleket megmossuk, megszárítjuk, a bőrét beirdaljuk (vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk).
  2. Sózzuk, frissen őrölt tarka borssal megszórjuk.
  3. Egy felhevített serpenyőben bőrével lefelé tesszük a kacsamelleket, és 3 percig pirítjuk. Leöntjük róla a zsír nagy részét.
  4. Megszórjuk tetszés szerint rozmaringgal, felengedjük a borral annyira, hogy a bőrt ne érje el. A bőrre 1/2 tk mézet csurgatunk. Mellé dobáljuk a fügét, és forraljuk 6-7 percig, míg elforrja a bor nagy részét.
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3958
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehérborban párolt kacsamell fügével
Évi néni 1830 recept

Megpróbálom a fiamat ránevelni, hogy ne mindig csak rántott húst egyen. Teljes siker volt ez a választás, mert mindvégig dicsérte a fogást.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek