Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérborban párolt kacsamell fügével

Fehérborban párolt kacsamell fügével
Fehérborban párolt kacsamell fügével
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megpróbálom a fiamat ránevelni, hogy ne mindig csak rántott húst egyen. Teljes siker volt ez a választás, mert mindvégig dicsérte a fogást.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamelleket megmossuk, megszárítjuk, a bőrét beirdaljuk (vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk).
  2. Sózzuk, frissen őrölt tarka borssal megszórjuk.
  3. Egy felhevített serpenyőben bőrével lefelé tesszük a kacsamelleket, és 3 percig pirítjuk. Leöntjük róla a zsír nagy részét.
  4. Megszórjuk tetszés szerint rozmaringgal, felengedjük a borral annyira, hogy a bőrt ne érje el. A bőrre 1/2 tk mézet csurgatunk. Mellé dobáljuk a fügét, és forraljuk 6-7 percig, míg elforrja a bor nagy részét.
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 122
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fehérboros kacsamell, fügés kacsamell, párolt kacsamell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-04-27 04:21

Guszta, V.! nagyon lekapnam ezt a ket elso szeletet....persze mar elfogyott, de lehet almodozni...;)T

679
kacsamell 4 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
fehérbor 3 dl
méz 2 teáskanál
füge 4 db