Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozé kacsamell tavaszi zöldségekkel

Rozé kacsamell tavaszi zöldségekkel
Rozé kacsamell tavaszi zöldségekkel
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kacsamell sütése kisebbfajta kihívást okozhat egy kezdő szakácsnak. Ezzel a recepttel azonban megmutatjuk, hogy egyáltalán nem ördöngösség a tökéletes, szaftos rozé kacsamell elkészítése. Sütőt nem igényel, csak egy jó minőségű serpenyőt, a tökéletesen elkészített húst pedig hozzá csodálatosan passzoló, zsenge, tavaszi zöldségkörettel tálaljuk.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felhasználás előtt megmossuk. A kacsamellek bőrét éles pengéjű késsel sűrűn beirdaljuk, ügyelve arra, hogy ne sértsük meg a húsát.
  2. Sózzuk-borsozzuk, majd hűtőben hagyjuk állni, amíg elkészítjük a köretet.
  3. Előkészítjük a zöldségeket. A burgonyát alaposan megmossuk, a nagyobb szemeket kettévágjuk. A spárgának eltávolítjuk a fás szárát és rusztikusan feldaraboljuk.
  4. Egy serpenyőben a vajat az olívaolajjal megolvasztjuk, Először átpároljuk a burgonyát (8-10 perc), majd a spárgát (3-4 perc), végül az előfőzött borsót. Minden zöldség zsenge és friss, nem kell túlsütni őket.
  5. Sózzuk-borsozzuk, reszelt citromhéjjal, citromlével, valamint apróra vágott mentával és petrezselyemmel ízesítjük. Tálalásig félretesszük.
  6. A kacsamelleket bőrös oldalukkal lefelé, jól felforrósított serpenyőben sütni kezdjük. Fontos, hogy ne mozgassuk, ne piszkálgassuk: kereken 8 percig hozzá se nyúljunk.
  7. Az idő letelte után fordítsuk meg a melleket és 5 percig süssük a másik oldalukat is. Majd takarjuk le, vegyük le a tűzhelyről, és legalább 10-15 percig hagyjuk állni. Így az egész átpárolódik, és az értékes, zamatos szaft a húsban marad.
  8. A húst ferdén felszeleteljük és ízlésesen ráhalmozzuk a zöldségágyra. Friss mentával és petrezselyemmel díszítjük.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 188
össznézettség: 4 473
elküldve: 2
receptkönyvben: 72
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rosé kacsa

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2020-05-26 16:31

Kedves MarkesJ!
Forró serpenyőben kezdem, a bőrős felével lefele, hogy jól megpiruljon és kisüljön a zsírja (4-5 percig). Majd vissza veszem és közepes hőmérsékleten (indukciós lapon négyesen) sütöm tovább, illetve a másik oldalát is. Aztán 10-15 perc pihenés letakarva, hőkezelés nélkül. Jó főzést! :)

Üdvözlettel,
Gerzsenyi Flóra

markesj
markesj Mon, 2020-05-25 17:58

Szia! Nagyon jól néz ki. Milyen erős lángon sütötted? Köszi.

1062
kacsamell 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 50 g
olívaolaj 4 ek
újkrumpli 300 g
zöldspárga 0.5 csomag
zöldborsó 200 g
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
menta 3 szál
petrezselyem 4 szál