Félédes vörösbor

Félédes vörösbor

Leírás

A bor szőlőből készült alkoholos ital, amelynek számos fajtája létezik, megkülönböztethetjük őket például a termőterület, a készítési eljárás, a szőlőfajta, vagy a cukortartalom alapján. A vörösbor kékszőlőből készült bor, amit a héjával együtt erjesztenek, így abból kivonódik a vöröses színezőanyag. A bor cukortartalma attól függ, hogy mennyi cukor marad vissza benne az erjedés után. Természetesen a maradék cukor mennyisége az erjesztés során befolyásolható. A félédes borok cukortartalma 12-45 g/l. A félédes vörösborok igazi társasági borok, amit nyugodtan eliszogathatunk egy délutáni beszélgetés vagy egy esti kártyaparti mellett. A félédes vörösbort kifejezetten ajánlják paprikás, illetve vörösboros ételek, májból és egyéb belsőségekből készült ételek, valamint egyes desszertek mellé.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Sötét, hűvös helyen.

15 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek