r
Nosalty Logó

Mézes kacsamell steak lilahagymalekvárral

NS
Mézes kacsamell steak lilahagymalekvárral
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A lilahagymalekvárhoz

1048
Kalória
77.9g
Fehérje
92.8g
Szénhidrát
32.9g
Zsír
591.2g
Víz
326.6g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
56.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A lilahagymalekvárhoz

Összesen 1048 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A lilahagymalekvárhoz

Összesen 2093 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A lilahagymalekvárhoz

Összesen 121 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    961 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    591.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1048 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3215.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1922 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    185.5 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1182.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 2093 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Kezdjük a lilahagymalekvárral. Ezt akár több órával előtte is elkészíthetjük. A vörösbort, a mézet, a rozmaringot, kakukkfüvet (1-1 tk.) sziruposra főzzük.
  2. Közben a lilahagymát megpucoljuk, felszeleteljük. A szintén felaprított fokhagymával és gyömbérrel vajon párolni kezdjük. Hozzáadhatunk egy kevés olívaolajat is még.
  3. Miután nagyrészt megpárolódott, felöntjük a fűszeres, vörösboros sziruppal és tovább pároljuk. Miután kész, félretesszük. Melegen, hidegen is fogyasztható.
  4. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben feltesszük főzni, adunk hozzá egy rozmaringszárat.
  5. A kacsamelleket megtisztítjuk, hidegvízzel megmossuk, leitatjuk. Beirdaljuk a bőrét úgy, hogy ne vágjunk bele a húsba. Megsózzuk mindkét oldalán. Picit pihentetjük.
  6. Addig felforrósítjuk a serpenyőt, de ne túl magas hőfokon.
  7. Először zsírjával lefelé helyezzük bele a húst, kb. 5 percig sütjük, majd a másik oldalával lefelé szintén 5 percig. Ezzel médiumra tudjuk sütni. (Most én kicsit tovább sütöttem -kérésre- még 150°C-on a sütőben 10 percig, kis mézzel megkenve a bőrét, amivel fölfelé helyezzük be. Így rózsaszín lett még, nagyon omlós, de már nem nevezném médiumnak (ahogyan amúgy én szeretem.)
  8. Közben a burgonya megfőtt, összetörjük vajjal és tejszínnel vagy tejjel. Én már említettem a habosabb állagú pürét preferálom.
  9. Mindennel készen vagyunk, felszeleteljük a kacsamelleket és tálaljuk a lilahagymalekvárral, és a rozmaringos burgonyapürével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Bevallom a sült kacsa nem tartozik a kedvenceim közé. De a kacsamell rózsaszínre sütve... hmmm, egyszerűen isteni! Narancsosan, szójaszószosan, mézesen, naturan, bárhogyan! Lilakáposztával, narancslekvárral, vagy ahogyan most döntöttem: a lilahagymalekvárral. A mai ihletet Mézigörl adta, de kicsit variáltam a saját lilahagymalekvár receptemmel. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek