Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött húspogácsa ajvár mártással

Töltött húspogácsa ajvár mártással
Töltött húspogácsa ajvár mártással
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húspogácsa finom, pikáns mártás kíséretében. Tálalhatjuk burgonyapürével vagy rizzsel.

hozzávalók / 2 adag

A húspogácsához:

A mártáshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húspogácsához a kétféle hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk. A fokhagymát apróra vágjuk, a hagymát és a sárgarépát finomra reszeljük.
  2. A húshoz adjuk az előkészített zöldségeket, az ajvárt, tojást, petrezselymet, és jól összedolgozzuk. Sóval, borssal, paprikával ízesítjük. Két egyenlő részre osztjuk.
  3. Két darab sütőpapír között vékonyra lapítjuk, egyik felére elosztjuk a sajtot és a sonkát, a másik felét ráhajtjuk, és a széleket jól összenyomkodjuk. Kevés lisztben megforgatjuk. Majd a forró olajban oldalanként 5-5 percig sütjük. Kivesszük, és melegen tartjuk.
  4. A mártáshoz a kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a visszamaradt pecsenyezsírban üvegesre dinszteljük. Hozzákeverjük az ajvárt, további 1-2 percig sütjük, felöntjük a levessel és a tejszínnel. Hozzáadjuk a creme fraichet és a durvára vágott zöldborsot. Sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 10-15 percig főzzük.
  5. A húspogácsákat a mártással leöntve tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 503
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húspogácsa pikáns mártással, sonkás-sajtos húspogácsa mártással, töltött húspogácsa mártással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

682
darált sertéshús 250 g
sárgarépa 1 kis db
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
tojás 1 db
ajvár 0.5 ek
petrezselyem 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
főtt sonka 50 g
sajt 50 g
finomliszt 0.5 csapott ek
szójaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
ajvár 1 ek
alaplé 50 ml
főzőtejszín 100 ml
crème fraîche 50 g
zöldbors 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint