r
Nosalty Logó

Töltött pulykavagdalt tekercs

Ligeti Károly
Töltött pulykavagdalt tekercs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

495
Kalória
50.9g
Fehérje
9.7g
Szénhidrát
26.7g
Zsír
197.4g
Víz
327.8g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
1.6g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1978 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1552.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    197.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 495 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.7 g

Zsír

  • Összesen
    106.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6209.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    975 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    2143 mg
  • Nátrium
    2556 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    789.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    1010 mg
  • Retinol - A vitamin:
    688 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1032 micro
Összesen 1978 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

  1. Ha nem darált pulykahúst (mell, felső-comb) vásároltunk, akkor meg kell darálni, közé daráljuk a vöröshagymát és fokhagymát is. Hozzáadjuk az előzőleg beáztatott, majd kinyomkodott zsemlét, a nyers tojást és a zöldfűszereket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kézzel jól összekeverjük.
  2. A 3 darab keményre főzött tojást tojásszeletelővel felszeleteljük.
  3. Terítsünk le egy 50x40 cm-es alufóliát duplán, kenjük meg olajjal, terítsük el rajta a darált húsos masszát úgy, hogy az alufólia szélein 5 cm szabadon maradjon. A húson helyezzük el a tojás szeleteket, fedjük be a bacon szalonnával, majd rendezzük el rajta a felszeletelt sajtot.
  4. A fólia segítségével tekerjük fel, a tetején a fóliát fogjuk össze, a végeit csavarjuk el. Óvatosan bánjunk a fóliával, nehogy kiszakadjon, ezután tepsibe tesszük, és sütőben 200 fokon 1 órán keresztül sütjük. Ha letelt a sütési idő, kibontjuk a fóliából, és a tetejét megpirítjuk.
  5. Ha megpirult, vágódeszkára helyezve hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük, és tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Rendkívül mutatós és laktató. Ízlés szerint tölthető bármivel, pl. gomba, máj, alma, füstölt sajt, stb.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek