Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stefánia vagdalt 2.

Stefánia vagdalt 2.
Stefánia vagdalt 2.
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Váncsa István szakácskönyvéből származik a sütés módja. Ő  háromféle húsból készítette, nekem csak kettő volt itthon, de nagyon finom lett. Hidegen tálaltam, burgonyasalátával.


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Hidegen könnyebben szeletelhető.
Fogyasztható melegen és hidegen egyaránt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük (légkeveréses 180 fok).
  2. A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A legvégén dobjuk bele az átpréselt fokhagymát és kb. 1 percig ezzel is dinszteljük.
  3. A kétféle húst egy tálban összekeverjük a tojással, a pirospaprikával, a hagymával, a vízben áztatott és jól kinyomkodott zsemlével és 2 evőkanál zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy nagyobb őzgerincformába tesszük a húsos masszát. A főtt tojásokat elrejtjük benne. Jól  lenyomkodjuk a húst. Megszórjuk a maradék zsemlemorzsával.
  5. A tetejére rátesszük a babérlevelet.
  6. Egy magasabb falú tepsibe beletesszük az őzgerincformát. A tepsit megtöltjük vízzel, úgy, hogy a víz szintje az őzgerinc pereme alatt legyen. (Vigyázzunk, hogy a húsra ne kerüljön víz.)
  7. Sütőbe tesszük és kb. 80-90 perc alatt készre sütjük.

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 30 698
elküldve: 3
receptkönyvben: 252
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

fasírt egyben, tojásos fasírt, egyben sült fasírt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sütipofa
sütipofa Tue, 2011-03-01 00:15

Szia Kiki!

Miért kell vízzel töltött tepsit is használni? Talán az őzgerincformában nem sül meg rendesen a husi?
köszi a válaszodat:
üdv: Viki

404
darált sertéshús 50 dkg
csirkemell filé 50 dkg
tojás 2 db
zsemle 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
fűszerpaprika 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
zsemlemorzsa 5 ek
főtt tojás 2 db