r
Nosalty Logó

Stefánia vagdalt 2.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Stefánia vagdalt 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 409 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2454 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 164 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 409 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259 g

Zsír

  • Összesen
    106.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5831.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    2787 mg
  • Nátrium
    1816 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    997.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    279 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    1432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1061 micro
  • β-crypt
    268 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1743 micro
Összesen 2454 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 164 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük (légkeveréses 180 fok).
  2. A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A legvégén dobjuk bele az átpréselt fokhagymát és kb. 1 percig ezzel is dinszteljük.
  3. A kétféle húst egy tálban összekeverjük a tojással, a pirospaprikával, a hagymával, a vízben áztatott és jól kinyomkodott zsemlével és 2 evőkanál zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy nagyobb őzgerincformába tesszük a húsos masszát.A főtt tojásokat elrejtjük benne. Jól lenyomkodjuk a húst. Megszórjuk a maradék zsemlemorzsával.
  5. A tetejére rátesszük a babérlevelet.
  6. Egy magasabb falú tepsibe beletesszük az őzgerincformát. A tepsit megtöltjük vízzel, úgy, hogy a víz szintje az őzgerinc pereme alatt legyen.(Vigyázzunk, hogy a húsra ne kerüljön víz.)
  7. Sütőbe tesszük és kb. 80-90 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 33183
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 20.

Ajánló

Hidegen könnyebben szeletelhető. Fogyasztható melegen és hidegen egyaránt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Váncsa István szakácskönyvéből származik a sütés módja. Ő  háromféle húsból készítette, nekem csak kettő volt itthon, de nagyon finom lett. Hidegen tálaltam, burgonyasalátával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek