r
Nosalty Logó

Töltött csirkemell Szabitól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött csirkemell Szabitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 370 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1474 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 77 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1253 micro
  • β-karotin
    3040 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 370 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2719.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1260.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1491 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    5012 micro
  • β-karotin
    12161 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1475 micro
Összesen 1474 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    266 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 77 Kcal

Elkészítés

  1. A zöldbabot ételízesítős sós vízben előfőzzük, majd a megmosott és felszeletelt gombával olívaolaj és vaj keverékén megpároljuk.
  2. A vöröshagymából, a fokhagymából és a 2 tojásból a szokásos módon hagymás tojást készítünk.
  3. A csirkemelleket félbevágjuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk teljesen szét, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  4. Az egyikre kanalazunk a zöldbabos gombából, a másikra pedig a hagymás tojásból, fogpiszkálóval átszúrjuk, és 4-5 evőkanál olívaolajon szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Egy kis húslevest is öntünk alá, és lefedjük pár percre.
  5. A krumplit meghámozzuk, és sós vízben félkészre főzzük. A répákat is meghámozzuk, a vastagabbakat kettévágjuk, és ételízesítős vízben félkészre főzzük.
  6. Olajozott sütőtálba halmozzuk őket, a tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, és pár csepp olíva olajat öntünk rá. 200 fokos sütőben készre sütjük.
  7. A zöldbabos gombából jutott még köretnek is.:)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1309
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A csirkemellet szinte mindennel meg lehet tölteni, egyik vasárnap ez sikerült.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?