Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csirke töltött almával

Töltött csirke töltött almával
Töltött csirke töltött almával
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a töltött csirkét, ezért is csináltam ezt a szülinapomra. Viszont én nagyon szeretem a sült almát is, ezért becsempésztem a csirke mellé, és nem bántam meg. Nagyon finom, ahogy az almából egy kicsit kifolyó fahéjas cukor keveredik a csirke zsírjával, és ezzel locsolom meg a csirkét. Ez ad egy kis pikáns ízt a húsnak is. Érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 4 adag

A töltött csirkéhez

A töltött almákhoz

ajánlat

Krumplipüré illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét befűszerezzük (én csirkefűszert használtam), és félretesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. Feltesszük főni a 2 tojást (10 perc), a zsemléket vízbe áztatjuk. A hagymát, a gombát és a fokhagymát megpucoljuk, és nagyon apróra vágjuk. A májakat megtisztítjuk, és "elkaparjuk". A megfőtt tojásokat felkockázzuk.
  3. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az elkapart májat, és együtt dinszteljük tovább. Amikor már egy kicsit kifehéredett a máj, hozzáadjuk a gombát is, és kb. 3 percig együtt pároljuk, majd a tűzről levéve, hozzáadjuk a felkockázott tojásokat és a fokhagymát is. Villával jól összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd a kinyomkodott zsemléből annyit adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető masszát kapjunk (nekem elég volt bele másfél zsemle).
  4. Tegyük a csirkét tepsibe. Beletöltjük a csirkébe a tölteléket. Ha maradt ( maradni fog :) ), akkor fakanállal óvatosan lazítsuk fel a mellén a bőrét, és az alá is nyugodtan tuszkoljuk be. Ha kész, hústűvel zárjuk le a nyílást (ha nincs hústű, össze is lehet varrni), és a lábait kötözzük össze, hogy süléskor ne feszüljenek szét.
  5. Takarjuk le alufóliával, és 150 fokon 1 órán keresztül süssük.
  6. Amíg a csirke sül, a következőképp készítsük elő az almákat:
  7. Vájjuk ki az almák csumáját, de úgy, hogy ne lyukasszuk át teljesen, az alja maradjon meg, hogy a töltelék ne folyjon ki.
  8. Ha ez megvan, keverjük össze egy tálban a cukrot, a fahéjjal és a mazsolával, majd egy kiskanál segítségével töltsük meg az almákat.
  9. Az 1 óra leteltével levehetjük a fóliát a csirkéről, és mellé tehetjük az almákat, és további fél órán át 180 fokon süssük tovább együtt őket. Ahogy szükségét látjuk, locsolgassuk néha a csirkét és az almát  a kisült zsírjával.
  10. Tálalás előtt vágjuk el a cérnákat, és a hústűket vegyük ki.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 31
össznézettség: 26 609
elküldve: 6
receptkönyvben: 429
elkészítve: 15/16
Facebookon megjelent: 1

szakács

Krityó

Mióta szakács: 2010.02.24.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

májas-gombás töltöttt csirke fahéjas-mazsolás töltött almával sütve

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-05 11:16

Készűl de egy kicsit kinyílt a mellénél hogy alá is töltőttem.

Krityó
Krityó / Krityó Mon, 2011-03-07 11:23

Zsosza nagyon sajnálom, hogy szétnyílt... :(
Remélem ez nem veszi el a kedved attól, hogy újból elkészítsd!
Amúgy a végeredmény hogy ízlett? :)
Üdv: Kriszti

Krityó
Krityó / Krityó Sat, 2010-10-02 16:36

Köszi Éva-Anyóca! Mindig mumusom volt a töltött csirke, de meg kellett tanulnom, mert imádom :)
Hát sikerült! Egyszer ki kell próbálni... töltött almával nagyon finom!
Üdv: Kriszti

922
csirke 1.5 kg
csirkemáj 3 db
vöröshagyma 1 kis fej
gomba 5 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főtt tojás 2 db
zsemle 2 db
napraforgó olaj 2 ek
alma 6 kis db
cukor 3 ek
fahéj 1 kk
mazsola 1 marék