r
Nosalty Logó

Töltött csirke töltött almával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Krityó
Töltött csirke töltött almával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött csirkéhez

A töltött almákhoz

Összesen 922 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött csirkéhez

A töltött almákhoz

Összesen 3687 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött csirkéhez

A töltött almákhoz

Összesen 116 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1235 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 922 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245 g

Zsír

  • Összesen
    197.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1668 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5206.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    307 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2483 mg
  • Nátrium
    1548 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.4 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1878 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4975 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1019 micro
  • Kolin:
    1302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4939 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    762 micro
Összesen 3687 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

A töltött csirkéhez

A töltött almákhoz

Elkészítés

A töltött csirkéhez

  1. A csirkét befűszerezzük (én csirkefűszert használtam), és félretesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. Feltesszük főni a 2 tojást (10 perc), a zsemléket vízbe áztatjuk. A hagymát, a gombát és a fokhagymát megpucoljuk, és nagyon apróra vágjuk. A májakat megtisztítjuk, és "elkaparjuk". A megfőtt tojásokat felkockázzuk.
  3. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az elkapart májat, és együtt dinszteljük tovább. Amikor már egy kicsit kifehéredett a máj, hozzáadjuk a gombát is, és kb. 3 percig együtt pároljuk, majd a tűzről levéve, hozzáadjuk a felkockázott tojásokat és a fokhagymát is. Villával jól összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd a kinyomkodott zsemléből annyit adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető masszát kapjunk (nekem elég volt bele másfél zsemle).
  4. Tegyük a csirkét tepsibe. Beletöltjük a csirkébe a tölteléket. Ha maradt ( maradni fog :) ), akkor fakanállal óvatosan lazítsuk fel a mellén a bőrét, és az alá is nyugodtan tuszkoljuk be. Ha kész, hústűvel zárjuk le a nyílást (ha nincs hústű, össze is lehet varrni), és a lábait kötözzük össze, hogy süléskor ne feszüljenek szét.
  5. Takarjuk le alufóliával, és 150 fokon 1 órán keresztül süssük.
  6. Amíg a csirke sül, a következőképp készítsük elő az almákat:
  7. Vájjuk ki az almák csumáját, de úgy, hogy ne lyukasszuk át teljesen, az alja maradjon meg, hogy a töltelék ne folyjon ki.
  8. Ha ez megvan, keverjük össze egy tálban a cukrot, a fahéjjal és a mazsolával, majd egy kiskanál segítségével töltsük meg az almákat.
  9. Az 1 óra leteltével levehetjük a fóliát a csirkéről, és mellé tehetjük az almákat, és további fél órán át 180 fokon süssük tovább együtt őket. Ahogy szükségét látjuk, locsolgassuk néha a csirkét és az almát a kisült zsírjával.
  10. Tálalás előtt vágjuk el a cérnákat, és a hústűket vegyük ki.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 375
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 34251
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 05.

Ajánló

Krumplipüré illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Krityó 31 recept

Nagyon szeretjük a töltött csirkét, ezért is csináltam ezt a szülinapomra. Viszont én nagyon szeretem a sült almát is, ezért becsempésztem a csirke mellé, és nem bántam meg. Nagyon finom, ahogy az almából egy kicsit kifolyó fahéjas cukor keveredik a csirke zsírjával, és ezzel locsolom meg a csirkét. Ez ad egy kis pikáns ízt a húsnak is. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

A töltött csirkéhez

A töltött almákhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek