r
Nosalty Logó

Körtével-sajttal-dióval töltött csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Körtével-sajttal-dióval töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2645 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5290 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 304 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    188.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3079.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1160 mg
  • Nátrium
    975 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 2645 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.3 g

Zsír

  • Összesen
    376.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    148 g
  • Koleszterin
    668 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6158.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1164 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    2320 mg
  • Nátrium
    1949 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    785.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 5290 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 304 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a husikat, majd szeletekre vágjuk.
  2. Hosszanti oldukon felvágjuk, zsebet készítünk. Kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. Felvágjuk a sajtot, a szeleteket felgöngyölítjük, és az "alagútba" belehelyezzük a körte- és diódarabokat. Ne túl nagyot, csak, hogy a csirke be tudja nyelni!:) Majd belehelyezzük őket a husikba.
  4. Fogpiszkálóval összetűzzük, zárjuk a zsebeket.
  5. Elkészítjük a panírt: felverjük a tojást, hozzáöntjük a tejet és a lisztből annyit, hogy sűrű legyen, de folyós. Kicsit meg is sózhatjuk. Beleforgatjuk a töltött húsokat, és bevonjuk zsemlemorzsával (a morzsába is reszeltem diót).
  6. Beleöntjük az olajat a serpenyőbe addig, hogy félig ellepje a húsokat. Ne hevítsük túl az olajat, és kis lángon süssük őket.
  7. Miután rendesen bebarnul, lecsepegtetjük, és leitatjuk róla a fölösleges olajat.
  8. Rizzsel, krumplival találjuk. Egészségünkre! :)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 5354
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Miután beindultam főzésileg, másodjára valami körtéset szerettem volna csinálni. Itthon rengeteg körte van ilyenkor ősszel, ezért gondoltam, hogy felhasználom az ebédhez. A sajttal töltött pulykamellet nagyon szeretem, tehát kombináltam az ötletem annak receptjével.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.