r
Nosalty Logó

Kapros túróval töltött rántott csirkemell

NS
Kapros túróval töltött rántott csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A panírhoz, és a sütéshez

A gombás rizshez

905
Kalória
37.8g
Fehérje
62.4g
Szénhidrát
54.7g
Zsír
180.1g
Víz
150.9g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A panírhoz, és a sütéshez

A gombás rizshez

Összesen 905 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A panírhoz, és a sütéshez

A gombás rizshez

Összesen 5416 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A panírhoz, és a sütéshez

A gombás rizshez

Összesen 212 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1746 g
  • Cink
    111 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    89 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    51 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 905 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.8 g

Zsír

  • Összesen
    328.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10475.9 g
  • Cink
    663 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    534 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    2677 mg
  • Nátrium
    4850 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    374.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1080.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    972 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    116 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    66 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    304 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1073 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 5416 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A töltelékhez összekeverjük a túrót, sót, a kaprot, a tojást.
  2. Ha nem elég vékonyak a szeletek (kb. 0,5 cm), akkor kiklopfoljuk őket, és a szelet hozzánk közel eső végére helyezzük hosszában a tölteléket, szorosan feltekerjük, majd így folytatjuk a többi szelettel is.
  3. Ezután bepanírozzuk a kis hengereinket, figyelve a hajtásra (ne menjen a két húsréteg közé panír, mert úgy könnyebben szétnyílik), majd közepesen forró olajban, közepes lángon a vágott felével lefelé kezdjük el sütni, és szeletenként kb. 10 perc alatt meg is sütjük őket. (Nem szoktam fogpiszkálóval összetűzni, mert ezzel a módszerrel nagyon ritkán nyílik szét egy-kettő.)
  4. A kisült hengereket sréhen félbevágjuk, és így tálaljuk.
  5. A gombás rizshez a rizst 1 evőkanálnyi olajon kissé lepirítjuk, éppen színt kapjon, majd felöntjük majdnem 2 bögre vízzel.
  6. Sózzuk, és mikor majdnem elfőtt az összes leve, lezárjuk, papírtörlővel letakarjuk, majd ráteszünk egy fedőt, és úgy hagyjuk, míg a gomba elkészül.
  7. Egy evőkanál olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a gombát, kicsit lepirítjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, és jó alaposan borsozzuk.
  8. Ha elforrta a levét, a kész rizshez keverjük, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 10 p

Ezzel a töltött rántott hússal először egy étteremben találkoztam, és annyira megtetszett, hogy itthon is elkészítettem. Azóta többször volt már a menü része. :) Egyik kedvenc köretem a gombás rizs, a kapros túróval töltött rántott csirkemell mellé készítettem.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...