Kapros túróval töltött rántott csirkemell
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
A húshoz
-
83g csirkemellfilé100 kcal
-
42g tehéntúró61 kcal
-
30g kapor13 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
1g só0 kcal
-
9g tojás12 kcal
A panírhoz, és a sütéshez
-
17g finomliszt61 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A gombás rizshez
-
33g rizs119 kcal
-
83g zöldség alaplé6 kcal
-
33g csiperkegomba7 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
905
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
A húshoz
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A panírhoz, és a sütéshez
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A gombás rizshez
-
200g rizs716 kcal
-
500g zöldség alaplé35 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
5416
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
A húshoz
-
19.5g csirkemellfilé23 kcal
-
9.7g tehéntúró14 kcal
-
7g kapor3 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
A panírhoz, és a sütéshez
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
5.8g zsemlemorzsa23 kcal
-
9.9g napraforgó olaj88 kcal
A gombás rizshez
-
7.8g rizs28 kcal
-
19.5g zöldség alaplé1 kcal
-
7.8g csiperkegomba2 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
212
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.8 g
Zsír
-
Összesen 54.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1746 g
-
Cink 111 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 89 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 446 mg
-
Nátrium 808 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 180.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 51 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
905
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 226.8 g
Zsír
-
Összesen 328.1 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 137 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 108 g
-
Koleszterin 905 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10475.9 g
-
Cink 663 mg
-
Szelén 279 mg
-
Kálcium 993 mg
-
Vas 534 mg
-
Magnézium 426 mg
-
Foszfor 2677 mg
-
Nátrium 4850 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 27 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 374.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1080.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 972 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 116 mg
-
C vitamin: 160 mg
-
D vitamin: 138 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 66 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 304 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1073 micro
-
Kolin: 906 mg
-
Retinol - A vitamin: 277 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 750 micro
Összesen
5416
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407.6 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
A húshoz
A panírhoz, és a sütéshez
-
10 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
3 dl napraforgó olaj
A gombás rizshez
-
1 bögre rizs
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- A töltelékhez összekeverjük a túrót, sót, a kaprot, a tojást.
- Ha nem elég vékonyak a szeletek (kb. 0,5 cm), akkor kiklopfoljuk őket, és a szelet hozzánk közel eső végére helyezzük hosszában a tölteléket, szorosan feltekerjük, majd így folytatjuk a többi szelettel is.
- Ezután bepanírozzuk a kis hengereinket, figyelve a hajtásra (ne menjen a két húsréteg közé panír, mert úgy könnyebben szétnyílik), majd közepesen forró olajban, közepes lángon a vágott felével lefelé kezdjük el sütni, és szeletenként kb. 10 perc alatt meg is sütjük őket. (Nem szoktam fogpiszkálóval összetűzni, mert ezzel a módszerrel nagyon ritkán nyílik szét egy-kettő.)
- A kisült hengereket sréhen félbevágjuk, és így tálaljuk.
- A gombás rizshez a rizst 1 evőkanálnyi olajon kissé lepirítjuk, éppen színt kapjon, majd felöntjük majdnem 2 bögre vízzel.
- Sózzuk, és mikor majdnem elfőtt az összes leve, lezárjuk, papírtörlővel letakarjuk, majd ráteszünk egy fedőt, és úgy hagyjuk, míg a gomba elkészül.
- Egy evőkanál olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a gombát, kicsit lepirítjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, és jó alaposan borsozzuk.
- Ha elforrta a levét, a kész rizshez keverjük, és tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 401
- Tegnapi nézettség: 18
- 7 napos nézettség: 107
- Össznézettség: 67270
- Feltöltés dátuma: 2011. november 16.
Ajánló
Gombás rizzsel remek páros. :) A hússzeleteket bepácolhatjuk tejjel, sóval és fokhagymával, de ez el is maradhat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezzel a töltött rántott hússal először egy étteremben találkoztam, és annyira megtetszett, hogy itthon is elkészítettem. Azóta többször volt már a menü része. :) Egyik kedvenc köretem a gombás rizs, a kapros túróval töltött rántott csirkemell mellé készítettem.