r
Nosalty Logó

Tökös-lecsós tésztasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Tökös-lecsós tésztasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Lecsó

Összesen 3634 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Lecsó

Összesen 158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    819 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    4439 micro
  • Lut-zea
    574 micro
Összesen 455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    176.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6546.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    1084 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    1848 mg
  • Nátrium
    2789 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1394.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    533 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    807 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1405 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    392 micro
  • β-karotin
    6554 micro
  • β-crypt
    505 micro
  • Likopin
    35509 micro
  • Lut-zea
    4596 micro
Összesen 3634 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    1538 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Lecsó

  1. Forraljunk fel egy nagy lábos vizet, ezután adjuk hozzá a tésztát, és sózzuk meg bőségesen. Főzzük a csomag utasításainak megfelelően 6-8 percig. Majd szűrjük le, kicsit mossuk át hideg vízzel, és tegyük félre tálalásig.
  2. Egy magas falú serpenyőben az apró kockára vágott szalonnát kukoricaolajon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, és üvegesre dinszteljük.
  3. Az egészet megszórjuk füstölt pirospaprikával, és hozzákeverjük az apró kockákra vágott paradicsomot.
  4. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, és azzal is tovább főzzük még pár percig.
  5. Mehet bele a felkockázott tök és paprika.
  6. Az egészet megsózzuk majd megkeverjük, és lefedve, közepes lángon 15 percig pároljuk.
  7. Miután elkészült, még melegen a kifőtt tésztához borítjuk, és jó alaposan összefogatjuk.
  8. Gazdagon megszórjuk morzsolt fetával és frissen aprított petrezselyemmel.
  9. Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk, de akár köretnek is kiváló.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4835
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lecsó a nyár egyik legnépszerűbb fogása, ezerféle verziója ismert, és biztosan mindenkinek megvan a saját bevált receptje. Nekünk nagy kedvencünk, amit megpróbálunk minél többször készíteni, amíg bőven van friss, hazai paradicsom és paprika a piacokon. Ráadásul most csavartunk egyet a klasszikus lecsórecepten, és egy könnyed, gazdag és gyorsan elkészíthető tésztasalátát csináltunk belőle, gluténmentes fusillitésztával és zsenge nyári tökkel kombinálva, tálaláskor fetával és petrezselyemmel megszórva. Melegen és hidegen is fogyasztható, sőt köretnek sem utolsó ,szóval mindenképpen próbáljatok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek