r
Nosalty Logó

Tökmagos-sajtos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Tökmagos-sajtos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 457 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5467 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 308 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 457 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177 g

Zsír

  • Összesen
    203.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7617.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    1409 mg
  • Nátrium
    4650 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1196 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 5467 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 308 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a mézet, élesztőt, felfuttatjuk. Kenyérsütőgép üstjébe tesszük.
  2. Mind a többi hozzávalót is beleöntjük (alul a folyékony, felül a szilárd, legfölül a só), a dagasztás vége előtt 3 perccel beletöltünk még 2 marék tökmagot,megdagasztjuk, kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk 2 cm vastagra, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,a maradék tojásfehérjével megkenjük, megszórjuk tökmaggal.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33 x2
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8754
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tökmagos-sajtos pogácsa
Évi néni 1830 recept

Kenyeret sütöttem, és ha már bekapcsolom a sütőt, akkor elkészítek még ezt-azt. Így esett a döntésem erre a kis könnyed reggelire. Ebből a mennyiségből 40 db nagyobb pogácsa lett.

Hozzászólások

Melcsibe

Nagyon jó kis recept, még így is hogy pár dolgot kihagytam bel?le. Gyönyör? magas és nagyon finom pogik lettek :).

Évi néni

Szuper! Jó étvágyat hozzá. Köszönöm, hogy elnyerte a tetszésedet, s?t még ízlett is. Üdv: Évi néni

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?