Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bögrés szezámmagos pogácsa

Bögrés szezámmagos pogácsa
Bögrés szezámmagos pogácsa
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy adventi vásárra készítettem el, ahol nagy sikert aratott :)

hozzávalók / 4 adag

tészta

kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hozzávalókat egy tálba tesszük, az élesztőt is csak bele kell morzsolni. A tésztát összegyúrjuk, és egy éjszakára vagy 5-6 órára hűtőbe tesszük lefóliázva.
  2. Ezután lisztezett felületen még egyszer átgyúrjuk, majd kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
  3. Vékonyan berácsozzuk a tetejét, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, felvert tojással lekenjük, és szezámmaggal megszórjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk, és készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 816
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1083 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

szezámos pogácsa, szezámmagos pogi, bögrés pogi

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1189
finomliszt 4 bögre
margarin 25 dkg
friss élesztő 5 dkg
tojássárgája 3 db
2 tk
tejföl 2 dl
tojás 1 db
szezámmag 2 ek