r
Nosalty Logó

Tökmagágyon sült töltött tök

Nagy Józsefné Éva
Tökmagágyon sült töltött tök
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

581
Kalória
40.8g
Fehérje
77.4g
Szénhidrát
22.1g
Zsír
1759.1g
Víz
105.3g
Koleszterin
29.8g
Élelmi rost
28.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 581 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2328 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 23 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6478.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    1028 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    1215 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    3194 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1759.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4460 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    597 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11573 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    628 micro
  • β-karotin
    51191 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153162 micro
Összesen 581 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25915.1 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    4113 mg
  • Vas
    110 mg
  • Magnézium
    4861 mg
  • Foszfor
    3891 mg
  • Nátrium
    12778 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    309.6 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    119 mg

Víz

  • Összesen
    7036.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    17838 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    2389 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    46292 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1581 micro
  • Kolin:
    1672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    2514 micro
  • β-karotin
    204766 micro
  • β-crypt
    489 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612648 micro
Összesen 2328 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    466 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    2059 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6162 micro
Összesen 23 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket apró darabokra vágjuk, serpenyőben pici fűszerkeverékes vízben megpároljuk. Hagyjuk kihűlni, addig előkészítjük a tököt.
  2. Alaposan megmossuk, majd hajastól kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk, egyenesen a tepsibe tesszük a magos rostokat.
  3. Addigra a párolt zöldség kihűl, és hozzáadjuk a reszelt sajtot, zabpelyhet és a tojást, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük.
  4. A masszát belekanalazzuk a kivájt tök belsejébe, és a tetejére 1-1 dl tejfölt teszünk. Majd a tepsibe a tökágyra tesszük, egy fél dl vizet még teszünk alá, és még sót-borsot szórunk alá.
  5. 190 fokon kb. 45 percig sütjük, a tetejére apróra vágott metélőhagymát hintünk és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek