Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hokkaido tök töltve

Hokkaido tök töltve
Hokkaido tök töltve
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta incselkedtem evvel a szépséges kis tökkel, de még Pécsett nem találkoztam vele se piacon, se üzletben (lehet rossz helyre néztem). Leendő nászasszonyom kapott kettőt és az egyikkel meglepett. Nosza lázasan kerestem recepteket hozzá. A TV-ben leginkább csak tálaltak benne, játszi könnyedén levágva a kalapját, húsát kivájva. Leginkább a talált receptek töltötten ajánlották, így hát ami hozzávalót itthon találtam avval variáltam. Szerencsére egy kedves váratlan vendég is betoppant,így a "kis" tökkel 3-an megbirkoztunk, mindenkinek nagyon ízlett:). Sajnos, elromlott a fényképezőgépem és csak a telómmal tudtam megörökíteni - elnézést a fotó rossz minőségéért. :(

hozzávalók / 4 adag

A tökhöz

Az öntethez

ajánlat

A sóval vigyázzunk,mert a fetasajt is sós! Ha diétásabban csináljuk akkor pulykadarálthússal is mehet, de ebben az esetben a fűszerekkel bátrabban bánhatunk. El tudom képzelni cukkinivel vegetáriánus ételként is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hokkaido tököt megmossuk, majd kb. 1/3-1/4 részénél levágjuk a kalapját, magját kiszedjük.
  2. Karalábévájóval elvékonyítjuk a tök húsát kb. 1 cm-esre (alját is tetejét is).
  3. Betesszük a sütőbe, kb. 180 fokon 20 percre egymás mellé.
  4. Olívaolajon a darált húst megpirítjuk kb. addig, még a vöröshagymát, fokhagymát, cseripaprikát rusztikusra felvágjuk.
  5. Hozzáadjuk a darált húshoz a koktélparival, a kivájt tökhússal együtt. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk.
  6. Még ezek összesülnek, felvágjuk a petrezselyemzöldet, a feta sajtot felkockázzuk.
  7. Félrehúzzuk a serpenyőt, a sütőből kivesszük a tököket.
  8. A darált húsos keverékhez hozzákeverjük a petrezselyemzöldet, a felkockázot feta sajt felét.
  9. Megtöltjük a tököt a keverékkel jó púposan, és befedjük a tetejével.
  10. Irány a sütőbe 20 percre kb. 170-180 fokon
  11. Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük.
  12. Mikor megsült (megszúrhatjuk a tök húsát, elég puha-e) négybe vágjuk, rátesszük a feta kockákat, amit félretettünk, megöntözzük a tejfölös öntettel.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 778
elküldve: 5
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

nekemannyima

Mióta szakács: 2010.10.12.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: ősz
kategória: töltött zöldség
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött hokkaidó tök, hokkaidó tök fűszeres fetával és daráthússal töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

429
hokkaido tök 1 kg
darált pulykahús 25 dkg
feta sajt 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
chili 1 db
koktélparadicsom 10 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 kk
olívaolaj 2 ek
tejföl 2 dl
medvehagyma 5 dkg
0 ízlés szerint