r
Nosalty Logó

Hokkaido tök töltve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nekemannyima
Hokkaido tök töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tökhöz

Az öntethez

Összesen 434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tökhöz

Az öntethez

Összesen 1734 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tökhöz

Az öntethez

Összesen 86 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    888 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    683 micro
Összesen 434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6337 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1573 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1558 mg
  • Nátrium
    2802 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1399.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    824 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    775 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    285 micro
  • β-karotin
    3551 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    2731 micro
Összesen 1734 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    216 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

A tökhöz

Az öntethez

Elkészítés

A tökhöz

  1. A hokkaido tököt megmossuk, majd kb. 1/3-1/4 részénél levágjuk a kalapját, magját kiszedjük.
  2. Karalábévájóval elvékonyítjuk a tök húsát kb. 1 cm-esre (alját is tetejét is).
  3. Betesszük a sütőbe, kb. 180 fokon 20 percre egymás mellé.
  4. Olívaolajon a darált húst megpirítjuk kb. addig, még a vöröshagymát, fokhagymát, cseripaprikát rusztikusra felvágjuk.
  5. Hozzáadjuk a darált húshoz a koktélparival, a kivájt tökhússal együtt. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk.
  6. Még ezek összesülnek, felvágjuk a petrezselyemzöldet, a feta sajtot felkockázzuk.
  7. Félrehúzzuk a serpenyőt, a sütőből kivesszük a tököket.
  8. A darált húsos keverékhez hozzákeverjük apetrezselyemzöldet, a felkockázot feta sajt felét.
  9. Megtöltjük a tököt a keverékkel jó púposan, és befedjük a tetejével.
  10. Irány a sütőbe 20 percre kb. 170-180 fokon
  11. Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük.
  12. Mikor megsült (megszúrhatjuk a tök húsát, elég puha-e) négybe vágjuk, rátesszük a feta kockákat, amit félretettünk, megöntözzük a tejfölös öntettel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 18508
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 05.

Ajánló

A sóval vigyázzunk,mert a fetasajt is sós! Ha diétásabban csináljuk akkor pulykadarálthússal is mehet, de ebben az esetben a fűszerekkel bátrabban bánhatunk. El tudom képzelni cukkinivel vegetáriánus ételként is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nekemannyima 18 recept

Régóta incselkedtem evvel a szépséges kis tökkel, de még Pécsett nem találkoztam vele se piacon, se üzletben (lehet rossz helyre néztem). Leendő nászasszonyom kapott kettőt és az egyikkel meglepett. Nosza lázasan kerestem recepteket hozzá. A TV-ben leginkább csak tálaltak benne, játszi könnyedén levágva a kalapját, húsát kivájva. Leginkább a talált receptek töltötten ajánlották, így hát ami hozzávalót itthon találtam avval variáltam. Szerencsére egy kedves váratlan vendég is betoppant,így a "kis" tökkel 3-an megbirkoztunk, mindenkinek nagyon ízlett:). Sajnos, elromlott a fényképezőgépem és csak a telómmal tudtam megörökíteni - elnézést a fotó rossz minőségéért. :(

Hozzávalók

A tökhöz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...