Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökkrémes sajttorta sütés nélkül glutén- és cukormentesen

Tökkrémes sajttorta sütés nélkül glutén- és cukormentesen
Tökkrémes sajttorta sütés nélkül glutén- és cukormentesen
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a tortácska mutatós, egészséges, és ha van megmaradt sült sütőtökünk, akkor az elkészítéséhez még a sütőt sem kell bekapcsolni!
Mindhárom réteget egy késes aprítóban vagy botmixerben készítünk el, és egy kapcsos tortaformába öntünk, ilyen egyszerű.

hozzávalók / 6 adag

alap

sajtkrémes réteg

sütőtökös réteg

díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A magozott datolyákat egy kis tálkában leöntjük a tejjel, és mikróban kicsit megmelegítjük, majd félretesszük puhulni.
  2. A késes aprítónk táljába öntjük a kesudiót, a meghámozott almákat, a kakaóport, egy csipet sót, végül a datolyákat a tejjel együtt. Egységessé aprítjuk (2-3 perc), majd kézzel a masszához keverjük a kókuszlisztet. Ezzel kész is az alsó rétegünk, amit egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodunk egyenletesen, és a hűtőbe teszünk, amíg elkészítjük a következő réteget.
  3. A sajtkrémes réteghez szintén az aprítót fogjuk használni: a tejszínt a táljába öntjük, és kissé habossá verjük. Ekkor hozzáadjuk a mascarponét, nyírfacukrot, fél csomag expressz zselatint és egy fél vaníliarúd kikapart magjait. A géppel összekeverjük ezeket, majd a kész krémet az elkészült alapra rétegezzük egyenletesen. Mehet vissza a hűtőbe, kb. fél órát pihentetjük.
  4. A sült tökökből kikaparjuk a húst, majd ugyanúgy, mint az előző lépéseknél, az aprító táljába helyezünk mindent: a tököt, a fűszereket, illetve az expressz zselatin megmaradt felét. Pürésítjük, ízlés szerint akár édesíthetjük is. A torta tetejére kenjük egyenletesen, díszítésként pedig fügeszeleteket teszünk rá.
  5. 1-2 óra hűtés után levesszük a tortakapcsot, és már élvezhetjük is ezt az egészséges, őszi desszertet!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 916
elküldve: 2
receptkönyvben: 54
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

BBGabka

Mióta szakács: 2016.10.10.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Halloween, születésnap
diéta: cukormentes, gluténmentes
receptverseny: Danubius Hotels
nehézség: könnyű
szezon: ősz
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőtöktorta, sütőtökös sajttorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márta66
márta66 Fri, 2016-10-21 11:35

Szia Gabka! A fotóról ítélve, aszalt fügét használsz a díszítéshez, ugye? A kérdésem az, hogy beáztatod-e egy kicsit tejbe v esetleg vmi alkoholos folyadékba felhasználás előtt? Előre is köszi a választ!!! Márta

BBGabka
BBGabka / BBGabka Fri, 2016-10-21 12:12

Szia Márta!
Igen, aszalt füge került rá díszítésként - mostanában fedeztem fel, hogy az ALDI-ban lehet kapni ezt az aszalt, de nagyon szaftos, finom fügét, azt használtam mindenféle beáztatás nélkül (bár nagyon jó ötlet egy kis alkohol rá:))
A pénztáraknál szokott lenni, elég észrevehetetlen helyen, bokamagasságban...aszalt datolya, füge és sárgabarack van hasonló csomagolásokban.

márta66
márta66 Fri, 2016-10-21 13:13

Áááá, de jó, köszi szépen a gyors választ! Meg is nézem ma:-)

552
datolya 80 g
tej 1 dl
kesudió 5 dkg
alma 2 közepes db
cukrozatlan kakaópor 30 g
kókuszliszt 150 g
1 csipet
mascarpone 200 g
habtejszín 100 ml
xilit 3 ek
zselatin 10 g
vanília 0.5 db
sütőtök 0.5 kg
fahéj 3 kávéskanál
szerecsendió 1 teáskanál
zselatin 10 g
füge 10 db